World Servants in 2014 naar ….

Hallo allemaal,

ws

Wij gaan de komende tijd dan ook druk bezig met acties voor de World Servants. De oude bekenden zijn de ‘koek en zopie’ van de kerstwandeling en in februari de aardappel en potgrond actie.

 

Aankomende zomer gaan we weer met de World Servants mee. Dit keer naar het land: Bolivia in Zuid Amerika. We gaan met z’n drieen: Carla van Valkenburg, Jannie van der Veer en Eva Flapper.

Bolivia.

 

We gaan naar Abapo. Hier gaan maar weinig kinderen naar school omdat dit nog niet mogelijk is. Door de komst van de nieuwe president kunnen straks meer kinderen naar school en is er een kans dat kinderen een betere toekomst krijgen. Dit betekent wel dat er scholen moeten zijn. In Abapo is een kleine kleuterschool en daar moeten dan klaslokalen bij gebouwd worden.

Even voorstellen:

 

Eva.
Ik ben Eva Flapper, ik ben 16 jaar en woon in Bakkeveen. Ik zit op het ROC Friesepoort in Drachten en doe de opleiding pedagogisch medewerker.
Ik ga met de World Servants mee omdat het mij een geweldige ervaring lijkt en omdat ik graag ook wat voor mensen wil doen die het een stuk minder hebben dan wij in Nederland. Mijn broer en zussen hebben me hiervoor ook erg gemotiveerd doordat zij mee zijn geweest en het een geweldige ervaring vonden.

Carla.

 

Ik ben Carla van Valkenburg, 19 jaar en woon ook in Bakkeveen. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding verpleegkunde. In de zomer van 2012 ben ik met World Servants naar Malawi in Afrika geweest. Dit vond ik helemaal geweldig, mijn bedoeling was om pas in 2015 weer te gaan, maar ik kon niet langer meer wachten! Ik ben benieuwd naar hoe dit project zal gaan, Bolivia is weer een hele andere cultuur!

 

Jannie.
Mijn naam is Jannie van der Veer. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Waskemeer. Op ROC Friese Poort in Drachten volg ik de opleiding secretarieel niveau 4. Ik zit in het laatste leerjaar waarin ik ga afstuderen. Na deze opleiding wil ik een HBO opleiding doen. Ik zou graag andere culturen willen leren kennen. World Servants biedt mij deze mogelijkheid. Bovendien lijkt het mij heel leuk om iets te doen voor mensen die het minder goed hebben dan wij. Uit mijn omgeving heb ik gehoord dat het een hele bijzondere ervaring is. Het lijkt mij leuk om dat zelf ook mee te maken.

 

  • Wij zijn genomineerd voor de Gouden Turf (de vrijwilligers organisatie van gemeente Opsterland) en hebben hiervoor een interview gehad wat in december in de woudklank komt, dan kunt u ook op ons stemmen.
  • Bovendien heeft Jannie een brief geschreven naar de gemeente Ooststellingwerf om mee te dingen naar het beste millenniumdoel.
  • Carla heeft een brief geschreven naar de commissie van de vlooienmarkt van Bakkeveen omdat deze giften weg ge 

    ven aan een ‘goed doel organisatie’.

  • Eva heeft een brief geschreven naar een Dorcas winkeltje in Rotsterhaule of ze daarvan een deel van de maand opbrengst mogen.
  • Ook is het mogelijk om ons financieel te steunen. Geld kan overgeboekt worden op rekening van SOCA Banknr. 29 01 99 700 t.n.v. St. Ond. Chr. Act. Bakkeveen o.v.v. WS en Bolivia

U zal vast nog acties van ons langs zien komen. Wij hebben er in ieder geval veel zin en wij zullen u op de hoogte houden van a

 

l onze acties en vorderingen voor ons project!

Groeten,
Carla, Jannie en Eva.

Geplaatst in: World Servants

Geef een reactie