Bakkeveenster Najaarsconcert

Op zaterdag 26 oktober organiseren drie muziekverenigingen uit Bakkeveen een bijzonder najaarsconcert. De Spijkerpakkenband, Brassband Opsterland en De Dúnsjongers geven een vervolg aan de succesvolle samenwerking van vorig jaar. In de dorpskerk van Bakkeveen kunt ook u getuige zijn van deze bijzondere Bakkeveenster samenwerking.

De Spijkerpakkenband
Brassband de Spijkerpakkenband heeft zich in ruim 20 jaar tijd ontwikkeld van jeugdkorps tot prijzenpakker op hoog niveau. In juli van dit jaar verdiende de band op het World Music Contest in Kerkrade zelfs de wereldtitel in de eerste divisie! Op 26 oktober staat De Spijkerpakkenband onder leiding van eigen dirigent Erik Janssen.

Brassband Opsterland
Brassband Opsterland werd 2 jaar geleden opgericht om de terugloop van muziek in de omgeving Bakkeveen en Frieschepalen tegen te gaan. Frisse wind en energie zorgden er voor dat het orkest een vaste waarde werd in de gemeente Opsterland.  Brassband Opsterland staat vanaf de start onder leiding van Gerk Huisma, afgestudeerd directie en trompet. Gerk is daarnaast actief als muzikant bij Brassband de Wâldsang. De band viel in de 5e divisie al snel in de prijzen en maakte de stap naar de 4e divisie. Kortom: een orkest in beweging waar plezier en ontspanning hand in hand gaat met ontwikkeling en prestatie.

De Dúnsjongers
Het dorpskoor De Dúnsjongers is in 2000 opgericht en staat vanaf het begin onder leiding van dirigent Germ Nicolaï. Het koor had haar eerste optreden tijdens het grootse evenement ‘Simmer 2000’. Het koor is ontstaan vanuit de gedachte ‘van het dorp, voor het dorp’. Het repertoire van het koor bestaat uit Friese, Nederlandse en Engelstalige muziek. Het repertoire bestaat uit een mix van volksliedjes, shanti’s tot bekende ballads. Naast de wekelijkse repetities, geeft het koor optredens in eigen dorp en wijde omgeving op korenfestivals, bij dorpsevenementen, kerstconcerten en in verzorgingstehuizen.

In het kort

  • Najaarsconcert Bakkeveenster muziekverenigingen: De Spijkerpakkenband, Brassband Opsterland en De Dúnsjongers
  • Locatie: ‘De Mande’ in Bakkeveen (adres: Tsjerkewâl 20)
  • Datum: zaterdag 26 oktober 2013
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Entree: € 5,-
  • Kaarten: aan de kassa of via www.spijkerpakkenband.com
Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie