Brass Band Schoonhoven meets België & Friesland

In het weekend van 21 en 22 september vinden de eerste concerten plaats van Brass Band Schoonhoven na een welverdiende zomervakantie. Te gast is Harmen Vanhoorne, principal cornet speler van de regerend Belgisch kampioen Brass Band Buizingen en veelgevraagd solist in binnen- en buitenland. Het is het tweede jaar op rij dat Brass Band Schoonhoven (BBS) een internationale top-solist kan presenteren op haar “Brass Virtuosi” concert; vorig jaar was euphonium-virtuoos David Childs te gast.

België
Harmen begon zijn muzikale carrière aan de muziekschool van Izegem in 1993. Hierna studeerde hij cornet aan het Lemmensinstituut in Leuven waar hij met lof afstudeerde. Hij is als cornettist verbonden aan het Groot Harmonieorkest van de Belgische Gidsen en sinds 2006 principal cornet van Brass Band Buizingen. Met deze band maar ook individueel won hij meerdere solistenprijzen op internationale concoursen. Daarnaast is Harmen mede-oprichter en principal cornet bij het brass quartet “Exit_Brass!”. Harmen zal een gevarieerd repertoire ten gehore brengen, onder andere van zijn cd “Fortune’s Fool”.

Friesland
Speciale gast op de zaterdagavond is Anna Kuipers uit Gerkesklooster. Anna speelt bugel en is winnares van de solistenprijs op het Gouden Spiker Festival dit jaar. Onder het motto “de jeugd heeft de toekomst” heeft BBS haar uitgenodigd om solo te komen spelen. BBS heeft de ambitie om in de toekomst steeds vaker jonge muzikanten te stimuleren, onder meer door ze een podium te bieden om ervaring op te doen voor een groot publiek.

Concertlocatie
Het eerste concert wordt gehouden in Friesland; op zaterdagavond 21 september in “De Mande”, Tsjerkewâl 20 te Bakkeveen. Het concert begint om 20:00 (zaal open: 19:30). Het tweede concert is op zondagmiddag 22 september, om 14:00 (13:30 zaal open) in het Bastion, Bastion 5 te Schoonhoven. Kaarten (à 10,- euro) kunnen worden gereserveerd bij Leon Monteny ([email protected], 0630165412).

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

2 reacties op “Brass Band Schoonhoven meets België & Friesland

  1. ytsje wilstra zegt:

    Ik lês dat it op 21 septimber in konsert is yn de Mande mar dan is it ek doarpsreunie net echt handich tink ik. Want dêr sille in hiele soad minsken hinne. En dat is it mar de fraach as der wol genôch minsken nei it konsert komme. Spitich want ek dêr soe ik hinne wolle mar dat kin net want ik sil nei de reunie.

  2. Pingback: Uit in Opsterland week 38 | Opsterlands Belang

Geef een reactie