Ballonvaren 2013

Ballonvaren 2013

Zondagavond 30 juni
Verzamelen om 19 uur op terras eetcafé De Brink

Ballonvaren: ruim een uur boven de eigen omgeving zweven. Zie hoe strak onze woningen, tuinen, weilanden erbij liggen. Hoor de geluiden van beneden op een bijzondere manier; vogels die met je meevliegen en dieren op de grond die verbaasd naar boven kijken. Ook bijzonder: de volgers die proberen soms op de fiets, maar vaak met auto of motor de ballon te volgen. Kortom een bijzondere ervaring.

Sinds 1999 worden er jaarlijks ballonvaarten vanuit Bakkeveen georganiseerd. Doel van de gezamenlijkheid is betere afspraken met de ballonvaarder te kunnen maken:

1. Een grotere groep aanmelden is goedkoper dan bij individuele aanmeldingen
2. Afspraak over sponsoring van verenigingen (dit jaar wederom toneel ballonvaart)
3. Betere opstijgplaats te regelen, zodat over het dorp Bakkeveen wordt gevaren.
4. Met z’n allen gezellige nazit.

De Ballonvaart van 2013 is op zondagavond 30 juni. Er kunnen 22 personen mee. Momenteel (zondag 23 juni) zijn er 19 aanmeldingen. Hieronder is nog 1 persoon die een ballonvaart van de toneelvoorstelling van Nij Bigjin heeft gewonnen, maar het is onbekend wie dat is.

Er wordt in 3 ballonnen gevaren door Dijkstra Ballonvaarten uit Nietap (al sinds 2007)

Kosten € 140,– pp.

Aanmelden: Jan van Dalen 06-11005893 of [email protected]

Er zijn momenteel dus nog 3 plaatsen vrij. We verzamelen op 30 juni op het terras van eetcafé De Brink en gaan vervolgens naar de opstijgplaats. Deze plaats wordt zo gekozen dat de kans groot is dat we over het dorp Bakkeveen varen. Waar we uiteindelijk landen: dat blijft altijd de vraag…….

Filmpje van Ballonvaart Bakkeveen – Lieveren 2011.

Filmpje 28 juni 2009

Onderstaand een aantal foto’s van voorgaande jaren. (2006 t/m 2011)

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie