Poll: Leen jij wel eens een boek uit de bibliotheek?

Leen jij wel eens een boek uit de bibliotheek?

  • Nee, ik heb zelf genoeg boeken (36%, 26 stemmen)
  • Ja, regelmatig (30%, 22 stemmen)
  • Nee, ik lees zelden of nooit een boek (26%, 19 stemmen)
  • Ja, maar niet zo vaak (8%, 6 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 73
Reageren? Klik op de vraag.

Laden ... Laden ...

Aan de Stripe, tussen Wijnjewoude en Bakkeveen, is op zondag 14 april de eerste minibibliotheek van Friesland in gebruik genomen. Deze Little Free Library is geïnspireerd op een Amerikaans initiatief. Elke voorbijganger kan een boek meenemen. Terugbrengen mag, maar ruilen voor een ander boek mag ook. Nu steeds meer kleine bibliotheken in de regio gedwongen zijn hun deuren te sluiten, biedt de Little Free Library een unieke mogelijkheid voor mensen om op loop- of fietsafstand gratis nieuwe boeken te lenen. Gestreefd wordt naar een gevarieerd en actueel aanbod van literatuur, thrillers, geschiedenis, politiek en kinderboeken, zodat er voor iedere lezer iets leuks of interessants in de kast staat. De Little Free Library aan de Stripe wordt beheerd door Katja de Bruin, die als boekenredacteur bij de VPRO werkt en in die functie veel boeken krijgt toegestuurd. De boeken die zij zelf niet in de kast kwijt kan, krijgen nu een plek in de Little Free Library. Veel boeken in deze minibibliotheek zijn dus recent verschenen en nog ongelezen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katja de Bruin:

katjadebruin@freeler.nl of 06-53765682

—————————————————–
De vorige poll zorgde, behalve voor een flink aantal stemmen, zelfs voor een reactie van de Rabobank:
We hoeven ons geen zorgen te maken; de pinautomaat zal niet uit Bakkeveen verdwijnen:

´De directie van Rabobank Drachten laat weten dat zij geen plannen heeft om de pinautomaat in Bakkeveen te verwijderen. De bank blijft investeren in de Rabobank pinautomaat van Bakkeveen, zodat deze nu en in de toekomst veilig gebruikt kan worden. Rabobank Drachten wil graag eventuele onduidelijkheden wegnemen. De pinautomaat in Bakkeveen blijft beschikbaar!´

De uitslag van de poll:

Ik kan wel zonder de Rabo pinautomaat in Bakkeveen

  • Nee (81%, 121 stemmen)
  • Ja, maar het dorp niet (16%, 24 stemmen)
  • Ja, en het dorp ook wel (2%, 3 stemmen)
  • Geen mening (1%, 1 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 149
Reageren? Klik op de vraag.

Laden ... Laden ...

De reactie van de Rabo is dus een hele geruststelling.

Geplaatst in: Opmerkelijk

Geef een reactie