Eerste minibibliotheek in Friesland geopend (op de Stripe)

Aan de Stripe, tussen Wijnjewoude en Bakkeveen is op zondag 14 april de eerste minibibliotheek van Friesland in gebruik genomen.

Deze Little Free Library is geïnspireerd op een Amerikaans initiatief. Elke voorbijganger kan een boek meenemen. Terugbrengen mag, maar ruilen voor een ander boek mag ook.

Nu steeds meer kleine bibliotheken in de regio gedwongen zijn hun deuren te sluiten, biedt de Little Free Library een unieke mogelijkheid voor mensen om op loop- of fietsafstand gratis nieuwe boeken te lenen.

Gestreefd wordt naar een gevarieerd en actueel aanbod van literatuur, thrillers, geschiedenis, politiek en kinderboeken, zodat er voor iedere lezer iets leuks of interessants in de kast staat.

De Little Free Library aan de Stripe wordt beheerd door Katja de Bruin, die als boekenredacteur bij de VPRO werkt en in die functie veel boeken krijgt toegestuurd. De boeken die zij zelf niet in de kast kwijt kan, krijgen nu een plek in de Little Free Library. Veel boeken in deze minibibliotheek zijn dus recent verschenen en nog ongelezen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Katja de Bruin:

[email protected] of 06-53765682

Geplaatst in: 2013-gebeurtenissen

Geef een reactie