Lucas Olthof krijgt 11-steden brevet uitgereikt.

Vrijdagmiddag 12 april heeft dorpsgenoot Lucas Olthof het 11-steden brevet ontvangen. Commissaris der Koningin John Jorritsma verzorgde de uitreiking.

Lucas heeft op de schaats de “tocht der tochten” 2 keer volbracht : 1986 en 1997. Aan 1986 heeft hij de meeste herinneringen. Met name het schaatsen in het donker is hem bijgebleven. Op de Dokkumer Ee: je hoorde de mensen vallen in de scheuren, terwijl je dat zelf niet kon zien.

De 240 km lange fietstocht heeft Lucas 31 keer volbracht. De eerste tocht was in 1975. Het meest lastig zou de tocht eind 80’er jaren moeten zijn geweest: de hele dag regen ….

Toen moest er nog gewandeld worden dat gebeurde vorig jaar in 2012. Daarmee waren de 3 tochten volbracht en kon dus op 12 april 2013 het brevet in ontvangst worden genomen.

Op initiatief van de Koninklijke Vereniging “De Friesche Elf Steden”, Stichting de Friese Elfsteden Rijwieltocht en Stichting Friese 11-steden Wandeltochten wordt aan sporters, die de elfstedentocht onder auspiciën van deze organisaties hebben geschaatst, gefietst en gelopen een brevet uitgereikt.

Het brevet is een indrukwekkend document, dat voor het eerst werd uitgereikt in 1987. Sedertdien zijn er jaarlijks tientallen sporters verrast met een brevet. De brevetten 2013 zijn uitgereikt op vrijdag 12 april 2013 door de commissaris van de koningin in de provincie Fryslân, de heer J. Jorritsma, in het provinciehuis te Leeuwarden. 37 sporters konden er hun welverdiende brevet in ontvangst nemen.Totaal zijn nu 1402 brevetten uitgereikt.

Geplaatst in: 2013-gebeurtenissen

3 reacties op “Lucas Olthof krijgt 11-steden brevet uitgereikt.

 1. Jacob zegt:

  Lucas, gefeliciteerd met dit brevet. Ben er zelf bijna aan toe, alleen nog even schaatsen. Zal ‘m wel niet gaan worden dus!

 2. gretha zegt:

  Lucas gefeliciteerd met het behalen van je brevet.
  ik doe het je niet na ,petje af hoor.

 3. Sofie zegt:

  Gefeliciteerd Lukas, geweldige prestatie!!
  En nu nog even de Hannekemaaierstocht,voor de zesde keer?

Geef een reactie