It Skouderklopke 2: TIP-medewerkster Sylvia


 

Dit keer krijgt Sylvia Holleboom
namens de media van Bakkeveen
It Skouderklopke.

 Nu de voorjaarsvakantie is begonnen draait  het Toeristisch Informatiepunt van Bakkeveen (TIP), naast de Slotplaats aan de Foarwurkerswei, alweer op volle toeren.
Elke werkdag en zondags  zijn er vrijwilligers aanwezig om de bezoekers van de nodige informatie over  ons mooie dorp en omstreken te voorzien.
Op vrijdagmorgen wordt het TIP-kantoor in het Koetshuis  bevrouwd door
Sylvia Holleboom, die inmiddels al weer 9 jaar deel uitmaakt van de
enthousiaste vrijwilligersgroep.

Enthousiasme is ook hetgeen wat Sylvia vanachter de balie naar de bezoekers  uitstraalt en dat klopt, want ze vertelt dat ze dit werk met heel veel plezier doet.
Tien jaar terug kwam Sylvia in Bakkeveen wonen en ze ging eerst bij peuterspeelzaal “De Dúnkabouters”  werken. Vervolgens ging ze in de bibliotheek  in Drachten aan de slag. Helaas kon ze daar niet blijven, wat ze erg jammer vond, want haar hart gaat in eerste instantie naar het bibliotheekwerk uit.
Omdat ze graag  met mensen omgaat, leek het haar bij het Toeristisch Informatiepunt ook wel wat toe en toevalligerwijs kwam er net in die tijd een plekje vrij. Met beide handen greep Sylvia deze kans aan.

Moest Sylvia  in het begin nog wel eens de telefoon pakken om een andere vrijwilligster te bellen, omdat ze een antwoord op een vraag van een bezoeker niet wist, tegenwoordig  is ze één van de langstzittende en ervaren vrijwilligsters.
En  mocht het een héél enkele keer voorkomen dat ze iets niet weet, dan stuurt ze de bezoeker(s)  wel eens naar haar eigen huis, waar haar man gewoon even een boek  met de juiste informatie uit de kast haalt.
Natuurlijk maak je in de loop der jaren van allerlei leuke dingen mee, vertelt Sylvia, maar één van de leukste voorvallen was die keer, toen ze in gesprek raakte met paar bezoekers uit Hasselt. Dat gesprek nam een verrassende wending, want het bleken goede vrienden van een oude vriendin van haar te zijn, die ze uit het oog verloren was.
Door dit voorval is de vriendschap tussen Sylvia en deze vriendin opnieuw herstelt!

Zoals eerder gezegd, haar werk  bij het TIP doet Sylvia met veel plezier  en tot haar grote geluk doet ze inmiddels ook weer vrijwilligerswerk in een bibliotheek. Ditmaal in Marum.

Sylvia,  namens de media van Bakkeveen, bedankt voor je vrijwillige inzet voor ons dorp!

Geplaatst in: It skouderklopke

2 reacties op “It Skouderklopke 2: TIP-medewerkster Sylvia

  1. gretha zegt:

    sylvia gefeliciteerd met je skouderklopke. steek deze in je broekzak zou ik zeggen.

  2. Joop en Anny zegt:

    Lieve Sylvia! Je hebt dit Skouderklopke dubbel en dwars verdiend! Groetjes uit de koekstad!

Geef een reactie