Reisverslag naar Burkina Faso ( 7 nov 2012 dag 7)

Vanmorgen vroeg vertrekken we naar het zuiden. We gaan naar de stad Gaoua. Met zijn drieëen zitten we achter op de pick-up. Het is ongeveer 5 uur rijden. We gaan pére Paul bezoeken. We worden hartelijk ontvangen en moeten eerst bij hem eten voor we verder  de bush in gaan. We gaan het dorpje Koriba bezoeken, waar EVD een nieuw “ziekenhuisje” financiert. De reis naar Koriba duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg trekt een dikke onweersbui over ons heen. De bui die we gistereen in het zuiden zagen hangen, heeft hier veel overlast gebracht. Aangekomen in het dorpje laat men ons de werkzaamheden voor het nieuwe ziekenhuisje zien. Daarna worden de kontrakten getekend voor de financiering. Een nieuw ziekenhuis kost 5600 euro aan bouwmateriaal. Als we op de terugweg zijn krijgt pére paul een lekke band!!! Net na zeven uur zijn we weer terug in Gaoua.

 

 

Oant in oare kear.

Groetnis Sjirk

Als U het werk van EVD (  http://www.eau-vive-et-developpement.org/) (http://asso.evd56.fr/) wilt steunen, kunt U een bijdrage overmaken op rekeningnummer 305155091 onder  vermelding van EVD.

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

Geef een reactie