Reisverslag naar Burkina Faso ( dag 6 )

Vandaag is een belangrijke dag. We gaan de bedden bezorgen in Tikare. Via “Volanta”, de pompenbouwer, hebben we een nieuw onderdeel voor de pomp mee gekregen. s’Morgens rijdt ik mee met de auto die de bedden vervoert. Een oud vrachtwagentje, dat prompt onderweg panne krijgt. De chauffeur is een echte sleutelaar dus rijden we ook weer vrij snel. In een dorpje stoppen we nog voor een controle voor we de bush ingaan. Daar tref ik een jongen, die goud aan het zoeken is. Burkina is rijk aan mineralen. Canada haalt het goud uit de grond. In Kongoussi treffen we de rest van het gezelschap. In Tikare eten we gezamelijk, daarna wordt de pomp hersteld en worden de bedden “geinstalleerd”. Laat in de middag rijden we terug naar Ouaga. In het zuiden hangt een zware onweersbui. Morgen moeten we die kant op.

 

Oant in oare kear.

Groetnis Sjirk

Als U het werk van EVD (  http://www.eau-vive-et-developpement.org/) (http://asso.evd56.fr/) wilt steunen, kunt U een bijdrage overmaken op rekeningnummer 305155091 onder  vermelding van EVD.

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

Geef een reactie