Snertwandeling achter in de bossen van de Slotplaats

Ervaar de winter aan den lijve, tijdens een winterse tocht op landgoed de Slotplaats.

 

Landgoed de Slotplaats bij Bakkeveen is een van de grotere Friese bosgebieden. Hier vindt je een sterrenschans, een klassieke tuin met slotgracht en statige beukenlanen. Tien passen kost het je om de allerdikste beuk te ronden. Beleef dit prachtige natuurgebied tijdens de winterwonderwandeling op zondag 17 februari. Zo op het eerste gezicht lijkt de natuur in diepe rust. Maar schijn bedriegt! Neem je verrekijker mee en ontdek dat het landgoed barst van leven. Aan het einde van de tocht kun je genieten van een kom geurige snert.

 

Programma:

Een gids van Natuurmonumenten ontvangt je in theehuis de Slotplaats (Foarwurkerweij 4, Bakkeveen)

Na een kopje thee of koffie gaat de wandeltocht van start (+ 6 km). Tijdens de wandeling vertelt de gids je alles over de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de Slotplaats. Het totale programma duurt ongeveer vier uur.

 

Praktisch
Vooraf aanmelden is noodzakelijk via de ledenservice van Natuurmonumenten.
De kosten zijn voor leden van Natuurmonumenten 9,00 (neem de ledenpas mee) en voor niet leden 12,00. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 7,00.
Duur programma: van 10.00 uur tot 14.00 uur.
Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van de Slotplaats.

 

Geplaatst in: Toeristisch Informatiepunt

Geef een reactie