De crash van de Seattle Sleeper

Veel ouderen uit Haulerwijk, Bakkeveen en omgeving herinneren zich dat op een zondagmorgen in november 1944 een Amerikaanse bommenwerper, genaamd de “Seattle Sleeper”neerstortte bij het Blauwe Bos. Alle negen vliegers wisten zich tijdig met hun parachute te redden. Door de hulp van de bevolking wisten de meesten van hen te ontsnappen aan de Duitse bezetters en hun handlangers. In dit verhaal speelt ook het Mandeveld bij Bakkeveen een rol. Na jarenlang onderzoek heeft een werkgroep het verhaal van deze crash en zijn gevolgen tot in detail weten te reconstrueren.

In een lezing, georganiseerd door de Historische Vereniging Bakkeveen in samenwerking met het Sociaal Cultureel werk op woensdag 12 december doet Jan Slofstra verslag van dit onderzoek in een lezing met de titel “De crash van de Seattle Sleeper op 26 november 1944 bij Haulerwijk. Plaats: Dûnhoeke. Datum: woensdag 12 december 2012. Aanvang: 20.00 uur

Geplaatst in: Historie

1 reactie op “De crash van de Seattle Sleeper

  1. cops51 zegt:

    de teostel Seattle sleeper is niet gecrast in bakkeveen, maar op de nacht van 26 december 1944 gexplodeerd boven haulerwijk/een, en niet in bakkeveen

Geef een reactie