Bruggetje bij slotplaats wordt vervangen (update)

(update) Vandaag ( 24-09-2012) zijn zo goed als de laatste werkzaamheden verricht aan het vernieuwde bruggetje tegenover de Slotplaats. Vandaag is het overtallige zand weggehaald en de wal vlak en schoon opgeleverd. Er moet nog wel wat uitgevoerd worden: dit is het aanbrengen van een antisliplaag over de houten vlonders, hiervoor zijn tenminste 3 droge dagen nodig en aan de hekjes aan de Foarwurker Wei moeten nog reflectoren worden aangebracht. Deze werkzaamheden zullen in een later stadium worden uitgevoerd.

Er zijn van de werkzaamheden foto’s gemaakt op verschillende datums, deze kun je zien onderaan de pagina.
 

———————————————————————————

De vergunning was al een tijdje verleend, maar vandaag (29-08-2012) is het dan zover dat de brug tegenover De Slotplaats wordt vervangen.

De brug staat al jaren in de vaart en is in de loop der tijd een aantal keren gerenoveerd / herbouwd.


De brug wordt door het bedrijf Oranjewoud geplaatst en zal breder worden dan de oude brug, namelijk 1.2 meter. Dit voor de mensen die met een rolstoel of scootmobiel over de brug willen.


Onderstaand een aantal foto’s van het slopen van de oude brug. (Martijn van der Vaart)
 

Geplaatst in: 2012-gebeurtenissen

9 reacties op “Bruggetje bij slotplaats wordt vervangen (update)

 1. Gebruiker zegt:

  Blij dat er weer een mooie brug in de as van de Slotpleats-Slotleane ligt. Uitgevoerd in (ongetwijfeld FSC) hout wat het beste bij de omgeving past. Voorzover ik kan beoordelen: strak aangelegd.
  Klein minpuntje wat ik afgelopen weekend geconstateerd heb is dat er bovenop één van de leuningen splinters zitten (of zaten inmiddels?) Kleurstelling van de verschillende bovenste leunigen waren ook niet allemaal gelijk maar dat zal nog wel bijkleuren met verloop van tijd.
  Diep triest dat er al weer eentje met stift of i.d. meende op de leuning te moeten schrijven.

 2. Kurt zegt:

  Knappe brug, die gaat zeker weer 50 jaar mee.

 3. Bouke Boerenhulp zegt:

  Zeker een knap brugke Kurt! Kinne we moai gebruik van meitsje mei us allen!

 4. Joost zegt:

  Niet ongevaarlijk dat je aan de drukke weg kant gemakkelijk met de fiets het zig zag hek kunt vermijden en door die bomen zie je zeker links niet wat er aan komt!

 5. Arjan zegt:

  @ Joost

  Dat is gedaan om het rolstoelen en kinderwagens makkelijker te maken.
  Daarbij moet je als fietser natuurlijk zelf ook goed uitkijken bij het oversteken.

 6. LP zegt:

  En veiliger om met je paard over te steken. Bij de meeste bruggetjes is de ruimte om te draaien zo kort dat als je paard het hek raakt en schrikt, hij naar voren spurt en de weg op schiet. Aan alles is gedacht ! Bedankt.

 7. patrick zegt:

  @LP

  Nu weet ik gelijk wie er steeds met een paard de paden in het Slotplaatsbos kapottrapt. Mag niet hè?

 8. LP zegt:

  @Patrick; Oh ja hoezo weet jij dat ? Omdat ik dit schrijf betekent niet dat ik dat ben, ik denk aan anderen en hun veiligheid. Trouwens ik heb niet eens een paard en kom nooit in het Slotplaatsbos. Hou eens op met die onzin. Einde discussie.

 9. patrick zegt:

  Doe niet zo hysterisch mens.

Geef een reactie