Uitermate leuke excursie over waterdiertjes van Natuurmonumenten

Donderdag 23 augustus hebben 10 kinderen en 2 moeders onder de enthousiaste leiding van Lammert-Jan van Natuurmonumenten gezocht naar waterdiertjes bij de Sterreschans achter de Slotplaats. We vonden vooral heel veel bootsmannetjes, maar ook waterschorpioentjes, waterspinnen, waterkevers en libellenlarven. Dennis vond een heel klein rood wormpje, tubifex genaamd. Valentin vond samen met Gerben de grootse libellenlarve. Lammer-Jan liet ons toen zien hoe groot deze libellenlarve zijn bek kan openen, de libellenlarve is dan ook het roofdier onder de waterdiertjes.  We zijn ook nog op zoek geweest naar een schildpad, die enkele weken geleden was gespot, maar hebben deze helaas niet kunnen vinden. Toen we terug liepen naar de Slotplaats liet Lammert-Jan ons ook nog de Bakkeveenster zeehond zien. Al met al was het een hele leuke, gezellige en zeer leerzame middag.
 

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie