Nacht van de Vleermuis

Nacht van de Vleermuis

24 en 25 augustus is het landelijk de Nacht van de Vleermuis, een initiatief van de Zoogdiervereniging en haar ‘zijtak’ de VLEN, Vleermuiswerkgroep Nederland.

Op 25 augustus houden wij (John Melis en Bregtje Kuik) namens de Zoogdiervereniging een vleermuis lezing en -excursie in Bakkeveen.

Tijdens de lezing komen onderwerpen voorbij zoals soorten, anatomie, levenswijze, voedsel, jachtmethodes en meer, van de vleermuis.

Daarna gaan we naar buiten, en kunt u horen hoe wij dmv bat detectors de ultrasone geluiden van de vleermuizen opvangen, en ze aan de hand van de geluiden en andere kenmerken op soort determineren.
Op deze manier gaat voor de geïnteresseerde deelnemer een vleermuis-wereld open,
ik zou zeggen, kom ook, meld u wel even aan!

Bvd en tot ziens op:

25 augustus
Nacht van de Vleermuis
Lokatie: Dûnhoeke Bakkeveen (Mjumsterwei 16)
Aanvang lezing: 19.30 uur
Aanvang excursie: 20.30 uur
Bijdrage: €2,50 pp
Aanmelden via [email protected]  of 06 5235 7889

 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

1 reactie op “Nacht van de Vleermuis

  1. koert scholten zegt:

    Gisteravond interessante lezing en excursie bijgewoond door John Melis en Bregtje Kuik. Er gaat een deur voor mij open. Vleermuizen onderzoeken s een vak apart. De onmisbare bat-detectors deden hun werk goed en leverde zeker 5 soorten tijdens een excursuie door het dorp. De Gewone Dwergvleermuis en de Laatvlieger zijn de algemeenste, maar ook de Ruige Dwergvleermuis, De Rosse Vleermuis en de Watervleermuis (uiteraard boven de vaart) gaven acte de presence. Wist u dat Douwe Klijnstra zich ook al flink bezig houdt met zijn bat-detector?. Ik ga zeker weer eens mee. Nogmaal John en Bregtje, bedankt.

Geef een reactie