Tennis Clubkampioenschappen enkel 2012


Tennisvereniging LTC Dúndelle Bakkeveen

 
Na een uitstekend verlopen toernooi zijn de finales van de clubkampioenschappen enkel op vrijdag 20 juni uiteindelijk uitgespeeld.

Het weer had wat gedwarsboomd, waardoor de finalepartijen over een tijdspanne van 3 weekenden moest worden uitgesmeerd. Op vrijdagavond werd het restant van de heren single finale afgemaakt, waarna de prijsuitreiking kon plaatsvinden.

De nieuwe opzet van het toernooi is in de smaak gevallen bij de deelnemers. Een nieuw systeem met een strakke wedstrijdplanning, ondersteund met een door Andries bijgehouden toernooiwebsite zorgde voor een mooie verdeling van de wedstrijden over enkele weken, met een relatief hoge opkomst van toeschouwers.

Bij de heren wedstrijdspelers pakte Andries vd Velde de titel, met in zijn kielzog nieuwkomer Rob Schutterhoef.

Monika Stoffels deed wat van haar werd verwacht, en toonde aan dat ze met overmacht de sterkste was bij de dames wedstrijdspelers. Elisabeth Veenstra pakte de 2e plaats, mede omdat ze duidelijk de fitste was van de rest van het deelnemersveld.

Bij de heren recreatiespelers was het mooi om te zien dat de jeugd doorbrak: de oudere jeugdspelers Mathijs Louwsma en Bendix Zijlstra waren de sterksten in de voorronden, en Mathijs pakte na een spannende finale de titel.

Bij de dames recreatiespelers pakte Cécile Lanting de titel, en werd Karen Vollebregt  tweede na een solide toernooi.

Helaas vroeg het slechte weer tijdens de finaleronde om wat improvisatievermogen, maar al met al waren het prima kampioenschappen.

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie