Nog even geduld met de vijver

De gemeente heeft geprobeerd de pomp weer aan te zetten. Helaas blijkt de pomp kapot .Voordat tot eventuele reparatie wordt overgegaan, zoekt de gemeente zoekt  andere mogelijkheden om de vijver te vullen, mogelijk via de beregeningsinstallatie van de voetbalclub.

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

19 reacties op “Nog even geduld met de vijver

 1. D.R. zegt:

  Hoelang moeten we nog geduld hebben? Totdat alle vis dood is? Op wat regendruppels na is er verder nog geen drup water bij gekomen……

 2. Johannes zegt:

  Misschien is er een boer bereid om met zijn giertank water vanuit de vaart naar de vijver te brengen.

 3. JanvdV zegt:

  @ D.R. en @ Johannes,

  Als alle mensen die zo met de vijver begaan zijn een emmer ter hand namen en deze emmer in de vaart vullen en in een lang mensenlint deze emmer weer legen in de vijver komt de vijver eerder vol dan een stukje schrijven en alles door de gemeente laten uitvoeren.

 4. Jan van Dalen zegt:

  @JanvdV: kan de voetbalvereniging geen dienst betekenen? De grondwaterpomp van de voetbalvereniging is per slot van rekening door de gemeente beschikbaar gesteld en dan is een geste wellicht op zijn plaats.

 5. JanvdV zegt:

  @ Jan van Dalen,

  het is juist dat de grondwaterpomp door de gemeente betaald is alleen de stroomkosten zijn voor de voetbalvereniging.
  En die zijn niet mals.
  900m3 water oppompen moet de pomp 24 uur aan staan en dan heb je nog maar 50 cm waterverhoging.
  Voor een stukje informatie vanuit de gemeente:
  de bedoeling is nog steeds dat er een nieuwe pomp geplaatst wordt alleen ja en wanneer is deze er dan. volgende kosten zullen zijn het opknappen van het pomphokje zowel extern als intern.
  En wie hebben ooit of wie heeft de schade aan het pomphokje veroorzaakt……?

 6. D.R. zegt:

  Kan de stroom niet voor één keer bekostigd worden uit de opbrengst van de vlooienmarkt?

 7. Jan van Dalen zegt:

  @JanvdV: Als jullie als voetbalvereniging voor het dorp de vijver morgen even volpompen, dan zal de gemeente vast en zeker de elektriciteit betalen. Immers, dat waren ze anders ook kwijt geweest aan het elektriciteitsbedrijf als de ander pomp nog gewerkt had.
  Het zal trouwens een grote besparing opleveren als de door de gemeente geschonken pomp aan de voetbalvereniging ook voor de vijver wordt ingezet. Hoeft er geen nieuwe pomp te worden gekocht en hoeft het pomphokje ook niet te worden opgeknapt. Gewoon een kwestie van samenwerken.

 8. D.R. zegt:

  Een prima optie Jan van Dalen!

 9. janvdv zegt:

  Jan van dalen, de gemeente zal hier een beslissing in moeten en niet de voetbalvereniging.

 10. JanvdV zegt:

  @ Jan van Dalen,

  Hierin zal de gemeente een beslissing moeten nemen en niet de voetbalvereniging.

 11. g.s. zegt:

  stroomkosten zijn niet mals, wordt geschreven.
  Hoe hoog zijn deze kosten dan ongeveer?

 12. LP zegt:

  Ik ben net weer even langs de vijver gelopen. De vinnen van de vissen steken al boven het water uit. De komende dagen wordt het warmer en stikken ze van zuurstoftekort. Hoe lang moeten we nog wachten ? SPOED is vereist ! En als er brand komt in de school of de Stoukamp, de waterbuffer is dan ook weg.
  @Jan vd V; Jij geeft toch ook om de vijver ? Een kleine handreiking vanuit de voetbalvereniging dmv het voorschieten van de stroomkosten doet iedereen deugd.

 13. sb zegt:

  Werk voor de dierenpolitie, of bestaat die nu niet meer.

 14. A zegt:

  Kan de brandweer hier niet voor ingeschakeld worden?

 15. D.R. zegt:

  Trouwens JanvdV het is de gemeente die eerst zonder dat iemand werd ingelicht, de vijver liet indrogen. Dezelfde gemeente is er nu verantwoordelijk voor dat er nog steeds geen water in de vijver gepompt is en dat het leven in de vijver nu in nood is! Het lijkt nergens op, dat als er nog geen officieel besluit genomen is om de vijver wel of niet te laten dempen, men toch al tot indrogen van devijver over gaat. Lekker democratisch!

 16. DK zegt:

  Snel die pomp van de voetbalvereniging inschakelen! Dat voorkomt dat de gemeente als gevolg van de Flora en faunawetgeving een boete krijgt voor het nalatig zijn t.a.v. het dierenwelzijn. Uit dankbaarheid zal de gemeente de stroomrekening echt wel betalen!

 17. JanvdV. zegt:

  Vanmiddag ( 26 april, om 12:05 uur ) heeft gemeentebedrijf verzocht aan de voetbalvereniging om de pomp op het voetbalterrein te gebruiken voor het vullen van de vijver.
  De pomp moet eerst weer in de bedrijfstand gezet worden ( van winter naar zomerstand ).
  Dit zal als alles goed gaat morgenvroeg ( vrijdag 27 april ) om 10:00 uur gedaan worden.
  De benodigde slangen die nodig zijn om het water naar de vijver te krijgen zullen uiteraard uitgerold en later weer opgerold moeten worden en daar mag men wil mee helpen als men wil.

 18. D.R. zegt:

  Eindelijk eens een goed bericht!

 19. anoniem zegt:

  De vijver moet nu nodig worden schoongemaakt. Ik heb er al enkele dode vissen uitgehaald. Door de vorming van alg en veel waterplanten stikken de vissen. Uiteraard kost dit geld maar wanneer de gemeente een kraan beschikbaar stelt wil ik de vijver wel uitbaggeren vrijwillig.

Geef een reactie