Groep 1 en 2 van de Oanrin naar de bessekwekerij Allardsoog

In het kader van het groot project ‘Lekker Fit” ging groep 1,2 van de Oanrin naar de bessenkwekerij Allardsoog…..

Op dinsdag 18 april ging groep 1 en 2 naar de Bessenkwekerij Allardsoog. Toen we met de auto’s aankwamen stond boerin Klaartje van Wijk al klaar, en zij vond het leuk om de kinderen van alles te vertellen over hun bessenboerderij. We gingen eerst naar de bessenstruiken, maar we konden nog geen besjes zien, want het was nog te vroeg in het seizoen. Boerin Klaartje vertelde dat ze zwarte, blauwe en rode bessen telen. Ook heeft ze ons uitgelegd dat de hommels er voor moeten zorgen dat het stuifmeel van het ene naar de andere bloemetjes wordt gebracht, en dat daar door de besjes gaan groeien. Met een moeilijk woord heet dat kruisbestuiving.

Daarna gingen we naar de koeienstal. Daar stonden heel veel koeien. We mochten,als we heel voorzichtig deden, de koeien ook echt aaien, en ook heeft Boerin Klaartje ons verteld hoe de melkrobot werkt. Ook konden we zien welke producten er allemaal gemaakt worden op de boerderij, yoghurt, toetjes, en ook een lekkere wordt. We mochten ook proeven van een cracker met lekkere jam. Mmmmm… Heerlijk! Daarna gingen we naar de kalfjes. Eerst gingen we naar de kalfjes buiten. Die stonden in hokjes en waren al een paar maanden oud. Later gingen we ook nog naar de allerkleinste kalfjes.Deze stonden lekker warm binnen in de stal, en deze waren heel grappig, want z egingen sabbelen aan onze vingers. Daar moesten we wel hard om lachen. Tot slot hebben we nog een leuke groepsfoto gemaakt, en toen kwamen de auto’s er al weer aan om ons op te halen. Juf bedankte boerin Klaartje, want het was voor ons allemaal een hele leuke ochtend.

Woensdag 18 april hebben alle groepen een sportochtendin en rondom school, dan wordt er ook gemountainbiked. Dankzij de firma Bolhuis, die een aantal mountainbikes beschikbaar stelt.

Voor meer foto’s of informatie kijk eens op www.oanrin.nl

Geplaatst in: Voorzieningen

Geef een reactie