David Thornton op Gouden Spiker Festival 2012

David Thornton en de Spijkerpakkenband te beluisteren tijdens GSF

Gouden Spiker Festival 2012

Vrijdag 20 en zaterdag 21 april in De Wier in Ureterp


Tijdens het komende Gouden Spiker Festival mag de Spijkerpakkenband wederom de galaconcerten, aansluitend op het festival, verzorgen. Ditmaal met een wel heel bijzondere gast: David Thornton.

David Thornton heeft een wereldwijde reputatie opgebouwd als euphoniumvirtuoos. Zijn werk als solist, dirigent en docent is zeer geliefd in brassbandland. Thornton speelde principal euphonium bij de Fairey Band (1997 – 2000) en de Black Dyke Band (2000 – 2010) waarmee hij Europese en nationale titels gewonnen heeft. Op dit moment speel Thornton bij de wereldberoemde Brighouse & Rastrick Band.

Jarenlang won Thornton diverse prijzen met zijn solospel. In 2001 werd hij als ‘National Euphonium player of the Year’ uitgeroepen. Hij heeft twee cd’s uitgebracht met solowerken. De klik en het contact met zijn publiek en orkesten tijdens optredens zijn een handelsmerk van Thornton.

De Spijkerpakkenband o.l.v. Thijs Oud ziet uit naar de samenwerking met David Thornton. Het programma bestaat uit vlot repertoire, met vooral veel afwisseling, waarbij de solist deze avond centraal staat. Wij hopen u te mogen verwelkomen op één van deze avonden.
Meer informatie over het Gouden Spiker Festival: www.goudenspikerfestival.nl  
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie