Brassband Opsterland wint Bronzen Spiker

Brassband Opsterland wint Bronzen Spiker
Het eerste concertoptreden van de kersverse brassband Opsterland op het Gouden Spiker Festival afgelopen weekend was goed voor brons. Dirigent Gerk Huisma en zijn muzikanten wisten met hun programma de derde prijs voor het verplichte werk en de Brûnzen Spiker Bokaal voor het totaal programma in de wacht te slepen. Een resultaat waar ze erg trots op zijn.

Volwassen klank
Het Gouden Spiker Festival is een amateurmuziek festival voor brassbands en fanfares en werd voor de 17e maal georganiseerd. Brassband Opsterland kwam uit in de 5e divisie, samen met acht andere deelnemers. De juryleden waren lovend over de volwassen klank van de band. Daarnaast is het karakter van het verplichte werk pakkend vertaald en positief opgevallen. Het verplichte werk voor de 5e divisie was A Masurische Suite van componist Kurt Georg Widorski.

Ook muziek maken?
Brassband Opsterland repeteert op maandagavond van 20.00-22.00 uur in De Mande te Bakkeveen. Bent u muzikant en benieuwd naar de mogelijkheden om bij deze gezellige groep muzikanten aan te sluiten?
Neem dan contact op met Johan Talman, tel. 06-41 11 74 31.
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie