Poll: Opsterland heeft baat bij meer ruiterpaden.

Opsterlands Belang maakt zich sterk voor meer menpaden in de gemeente. ,,Eén van de peilers waarop de toekomst van Opsterland moet worden gebouwd is de ontwikkeling van recreatie en toerisme”, vindt de fractie. ,,Daarbij kunnen de aanleg van ruiter en menpaden een grote rol spelen.”
 
Zie jij dat ook zo?
 

Je kunt je mening geven door te stemmen! Op de openingspagina van www.bakkeveen.nl staat de poll; in het midden, naast de advertentie.
Stem en kijk vervolgens wat anderen er van vinden.

Over de laatste poll: Statiegeld op plastic flessen moet blijven., hebben 80 bezoekers hun mening gegeven. Uit de uitslag blijkt overduidelijk dat de meeste stemmers achter de stelling staan:

Eens:71%

Oneens:18%

Geen mening:10%


 

Geplaatst in: Opmerkelijk

5 reacties op “Poll: Opsterland heeft baat bij meer ruiterpaden.

 1. Martijn zegt:

  Of meer wandelroutes? Of een mountainbike route? Enzovoort.

 2. Jan van Dalen zegt:

  @voorstemmers: kunnen jullie ook aangeven waar die “baat” dan in zit? Misschien komen er dan wel meer voorstemmers!

 3. Luus zegt:

  Het zou prettig zijn als er aan de oostkant van Bakkeveen ruiterpaden kwamen. Dan hoeven we niet, met gevaar van ongelukken, eerst het dorp door. Aan deze kant zijn veel paardenhouders/ bedrijven die er belang bij hebben. Bv, Bosmanege, Kroese Beamke, Particulieren met een paard, etc. Je zou bv. t/o het Kroese Beamke het bos inkunnen en dan oostelijk naar het oorlogsmonument, door het bos aldaar terug. Leuk rondje van één uur. Vroeger deden we dat vaak. En veilig. Maar het is afgesloten omdat de “graas-pony’s” er moeten lopen.
  En in het oude bos is er wel een ruiterpad, maar dat is geen rondje, heen en weer via dezelfde weg terug. Ook moet je dan veel over de fietspaden.

 4. W zegt:

  Met Luus eens, door de aanpassingen van de Mjumsterwei is het alleen maar gevaarlijker op geworden voor wandelaars, fietsers en ruiters.
  Er is een grote wens om zowel ten noorden als ten zuiden van de Mjumsterwei dergelijke paden aan te leggen en het liefts zodanig dat er kleine en grote rondjes kunnen worden gereden en ook aansluitingen naar de bossen ten westen van Bakkeveen. Zoals b.v de waze met een aansluiting langs het koningsdiep naar de bosmanege toe en verder.

 5. hendrik jonkman zegt:

  En een groter gebied waar de hond los mag lopen.

Geef een reactie