Waldsilers en Dunsjongers gaven concert

De uitwisseling met het koor De Wâldsilers uit Boelenslaan en de Dúnsjongers is een groot succes geworden. Mochten de Dúnsjongers vorige week zaterdag de sterren van de hemel zingen in Boelenslaan afgelopen zaterdag waren de Wâldsilers in Bakkeveen zeer op dreef.
Hun muzikale begeleiding bestond uit vier trekzakken, gitaar, piccolo en een Ierse kleine fluit. Dirigent Henk Siekman dirigeerde zijn mannen met vaste hand naar prachtige resultaten. Daarnaast begeleide hij met mooi gitaarspel het koor. Ierse nummers werden afgewisseld met enkele Friese liedjes.
Beide koren hebben elk twee optredens verzorgd. De Dúnsjongers vanouds onder bezielende leiding van Germ Nicolaï. Ook deze avond was hij weer zeer gedreven en stuwde het koor naar grote hoogte. De muzikale begeleiding van de Dúnsjongers werd voortreffelijk verzorgd door de beide accordeonisten. Het repertoire bestond uit Nederlandse, Friese en Engelse nummers.
Blijkbaar voldoet deze avond aan de behoefte. De zaal was stampvol en naar het applaus te beoordelen werden de podiumkunsten zeer gewaardeerd.
De toegift was het slotoptreden waarbij door beide koren gezamenlijk twee nummers ten gehore bracht. Het publiek zong daarbij uit volle borst mee.
 

 

Geplaatst in: Dunsjongers

Geef een reactie