Excursie “De grond onder onze voeten”

Op zaterdagmorgen 25 februari 2012 organiseert de Historische Vereniging Bakkeveen een excursie in het gebied dat direct aansluit bij de dorpskern Bakkeveen: het gebied ten noordoosten van De Brink. We zullen vooral het terrein van camping ’t Hout en de directe omgeving onderzoeken, omdat dat gebied een interessante bewoningsgeschiedenis heeft gekend en er veel sporen van het verleden nog aanwezig zijn.

De excursie begint om 10.00 uur bij de receptie van camping ’t Hout en eindigt daar ook weer om 12.00 uur. In de wandeling zijn o.a. opgenomen de Molenberg, it Unwaerskampke en de Kielkam, ook de resten van de oude holle weg door ’t Hout en van oude grachten en een zandput. Ook bezoeken we de plaats waar inde oorlog een onderduikershol was gegraven. We zien ook de sporen van de pingoruïne die in dit terrein nog aanwezig zijn. Jaap de Zee is onze begeleider. Dit is een unieke kans om historische informatie te krijge over de directe woonomgeving.

Wilt u deelnemen, meldt u dan van tevoren aan via email [email protected] of telefonisch 0516-541446.

Geplaatst in: Historie

Geef een reactie