Poll: Verhoging van verkeersboetes

Onlangs is de hoogte van de verkeersboetes fors verhoogd, met het doel het verkeer veiliger te maken. Men verwacht dat de opbrengst van de boetes met 50 miljoen euro zal oplopen naar 333 miljoen per jaar. Een paar voorbeelden: Geen gordel dragen: €120; onnodig toeteren: €340; bellen in de auto: €220.

Zal er door deze verhoging iets veranderen?

Je kunt je mening geven door te stemmen! Op de openingspagina van www.bakkeveen.nl staat de poll; in het midden, naast de advertentie.
Stem en kijk vervolgens wat anderen er van vinden.

Over de laatste poll: Bakkeveen moet meedoen met: Doch it foar dyn doarp., hebben 86 bezoekers hun mening gegeven. Volgens de uitslag voelt een overgrote meerderheid hier wel voor, maar zal het ook gebeuren?

De uitslag:

Goed idee: 60%
Hoeft om mij niet: 32%
Geen mening: 7%
 

Geplaatst in: Opmerkelijk

5 reacties op “Poll: Verhoging van verkeersboetes

 1. appie zegt:

  Het is pure geldklopperij. Met verkeersveiligheid heeft het niets te maken.
  De weggebruiker is een grote melkkoe geworden. Zodra je in een auto stapt, gaat de kassa van de schatkist rinkelen. Hoelang pikken we dit nog?

 2. Luus zegt:

  Tussen de middag, vandaag, wilde ik even boodschappen doen bij AH in Drachten, K-O-plein. Ik zie dat ik maar 10 cent in mij portemonnee heb. Stop dat in de meter en ga naar de servicebalie om 5 euro te wisselen. Daar een trage klant voor mij. Kom ik terug, heb ik een boete van 54,10 Euro !!! Ze konden toch zien dat ik niet van kwade wil was. Zo kinderachtig. Dit is geldkloperij.Ik ga wel bezwaar maken.

 3. KVE zegt:

  Niet vergeten te WOBen en nooit de acceptgiro vooruit betalen , betalen = schuld bekennen.

 4. Luus zegt:

  @KVE wat is WOBen ? Er staat op de achterkant dat je eerst moet betalen en dan bezwaar indienen.

 5. Agent zegt:

  @KVE Niet betalen = verdubbeling boete

Geef een reactie