V.V.A. en T.I.P.

De meeste mensen hebben wel van de beide verenigingen gehoord. Maar wat doen ze nu precies en hoe zijn ze ontstaan. Wat betekenen de afkortingen eigenlijk?

  • V.V.A. – Vereniging Voor Activiteiten
  • T.I.P. – Toeristisch Informatie Punt

Het VVA is in de jaren negentig van de vorige eeuw ontstaan uit het VVV (het huidige TIP). Het VVV was er destijds niet alleen voor de toeristen in Bakkeveen, maar het organiseerde ook activiteiten voor de inwoners van Bakkeveen en omstreken. Deze activiteiten mochten op het laatst van het hoofdbestuur van het VVV niet meer onder de vlag van het VVV georganiseerd worden. Men vond in Bakkeveen destijds dat de activiteiten voor de Bakkeveners niet verloren mochten gaan, en men besloot dan ook het VVA op te richten. Deze vereniging zorgt er nog steeds met veel vrijwilligers voor dat de activiteiten worden georganiseerd.

Wat organiseert het VVA dan elk jaar, de meeste mensen zullen het wel weten, maar toch nog even een opsomming:

Het begint in het voorjaar/zomer altijd met de avondvierdaagse, bij iedereen wel bekend.
 

Geplaatst in: V.V.A.

Geef een reactie