Streekproducten verwerkt in buffet voor grondgebruikers en jagers
Wijndomein Frederique te Waskemeer, Bessenboerderij Allarsoog te Bakkeveen, IJssalon Enjoy te Donkerbroek en palingroker Huisman te Wijnjewoude namen met hun streekproducten deel aan het buffet voor grondgebruikers en jagers op vrijdagavond 7 oktober 2011 in restaurant De Stripe te Wijnjewoude.
Dit in het kader van de twee prijzen die Wildbeheereenheid Tsjonger en Ald Djip dit jaar heeft gewonnen.
De in 2011 toegekende Tayaut PR Wildwisseltrofee in Fryslân en door de landelijke Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging(KNJV) de Wildwisseltrofee 2011.
Met deze unieke prijzen wilde WBE Tsjonger en Ald Djip haar leden en grondgebruikers gezamenlijk delen in de feestvreugde.
Deze geslaagde avond werd mede opgeluisterd met de Nederlandse Schietsimulator. Grondgebruikers en partners konden op deze wijze kennismaken met het “geweer” waarin duidelijk werd dat een goede opleiding onmiskenbaar noodzakelijk is om beheer en schadebestrijding goed uit te oefenen. Deze zelfde kwaliteiten zijn uiteraard ook nodig bij de jacht.
De bijna 80 aanwezigen hebben genoten van deze voortreffelijke georganiseerde avond. Voor de samenstelling van het buffet was chef kok Siep de Vries van restaurant De Stripe verantwoordelijk.

Een prachtig bloemstuk siert het buffet welke chefkok Siep de Vries heeft samengesteld

Van zalm, konijn tot hertenbiefstuk geladeerd met allerlei bessengelei van de Bessenboerderij Allardsoog

Klaarte van Wijk met haar assortiment o.a. sausen, mosterd en blauwebessenjam.

De aanwezigen lieten zich dit buffet met vel wild soorten voortreffelijk smaken.

Onder grote belangstelling werd er met de schietsimulator geoefend

palingroker Pieter Huisman genoot ook van het buffet

IJssalon Enjoy uit Donkerbroek verzorgde het ambachtelijke overheerlijke boerenijs.

Fred Rademaker, Wijndomijn Frederique te Waskemeer verzorde de wijn uit eigen wijngaard
Reacties