Jeugdtheater Bakkeveen

In de zomer van 2011 hebben wij een oproep gedaan aan de leerlingen vanaf groep 5 van de basisscholen om zich aan te melden voor het jeugdtoneel in Bakkeveen. De aanmeldingen overtroffen onze stoutste verwachtingen. Wij hadden gerekend op ca. 15 aanmeldingen er kwamen maar liefst 47 aanmeldingen! Wij wilden deze groep niet teleurstellen en zijn op zoek gegaan naar een docent die deze groep wilde gaan begeleiden in het theater maken. Wij hebben Peter Teekens, student drama van de NHL, bereid gevonden om deze taak op zich te nemen. Wij zijn in september gestart met een 3 tal theaterlessen. De inhoud van de lessen was houding en mimiek. De derde les was een open les waar ook de ouders en andere belangstellenden konden kijken.

Op de Bakkefeansterjûn zal deze groep een drietal presentaties verzorgen en het is de bedoeling dat er vooraf en tussen de presentaties door, reclame wordt gemaakt voor de bedrijven uit Bakkeveen en omgeving. De bedrijven kunnen tegen een vergoeding een reclameboodschap laten verzorgen door de jeugdleden. Zij komen hiervoor nog bij de bedrijven langs.

Wij gaan met de jeugd in maart 2012 het seizoen afsluiten met een spetterende avond met dans, muziek en toneel.

Wij kunnen nu al stellen dat Bakkeveen talent heeft. Wij nodigen u uit om zeker te komen kijken op de Bakkefeansterjûn om u te laten zien wat de jeugd heeft ingestudeerd.

Tot ziens!

Namens Toanielselskip Nij Bigjin en de jeugdcommissie.
Ineke Boelens, Greta van Weert, Kees van der Meulen, Ilse Faber, Lenie Bouma, Jildou Weckend-Schildstra, Geert Louwes

 

Geplaatst in: Toneelvereniging Nij Bigjin

Geef een reactie