Laatste ballonvaart vandaag (zondag 4 september)

 Laatste luchtballonvaart 2011

Vanavond, zondag 4 september zal de laatste groep van 10 personen vanuit Bakkeveen het luchtruim gaan kiezen. Dan zijn er in 2011 in totaal 33 personen meegeweest verspreid over 3 avonden. Dan rekenen we alle dagen dat de ballonvaarten vanwege het weer uitgesteld moesten worden, natuurlijk niet mee.

De vaart zal in Oost-noordoostelijke richting gaan (richting Marum). Verwachting bewolking 4/8 tot 6/8 (dus ook af en toe zon). Het is niet de verwachting dat we de waddeneilanden kunnen zien liggen, daarvoor is het ook vanavond waarschijnlijk nog te vochtig. We’ll see ….
Verzamelen op terras van De Brink om 18 uur.

Opstijgplaats is nog niet bekend.

Hieronder het oude nieuws

Ballonvaarten Bakkeveen -2011

Eindelijk een goede kans voor de ballonvaarten. Vanavond, zondag 14 augustus, zullen 16 passagiers in 2 luchtballonnen het luchtruim kiezen. Het wordt steeds vroeger donker, daarom al om 18:45 uur verzamelen op het terras van eetcafé “De Brink” in het centrum van Bakkeveen. Vandaar gaan we naar de opstijgplaats. Omdat de verwachte windrichting West tot Noordwest is gaan we opstijgen vanaf de terreinen van recreatiecentrum “De Waldsang” (net als 2 weken geleden).

Om ca 19:30 uur is de thermiek uit de lucht en kan er opgestegen worden. De plaats van landing is natuurlijk onbekend, maar zal in de richting van Assen liggen. De afstand is afhankelijk van de windsnelheid op grotere hoogte. Hopelijk wordt het vanavond net zo helder als 2 weken geleden, toen de zon helaas niet scheen. Kijk hier voor een foto-impressie van de luchtvaart van 2 weken geleden.

groet,
Jan van Dalen

Na 3x uitstel vanwege het weer, kan er vanavond gevaren worden.

Helaas is er voor ons, zoals eerder al aangekondigd, slechts 1 ballon voor 6 (misschien 7) personen beschikbaar. Daarmee kunnen 6 (of 7) van de 23 personen die zich hebben aangemeld, eindelijk de lucht in. 

Omdat de wind Westnoordwest tot Noordwest zit en we graag over Bakkeveen willen varen, is de kans groot dat we opstijgen vanaf het sportveld van Recreatiecentrum De Waldsang. Helemaal zeker is dit pas rond 18:30 uur, maar de kans is groot.

De volgende poging is op zaterdagavond 6 augustus. Als het meezit kunnen dan 5 personen; de rest is dan op vakantie ! Het zou wel eens eind augustus kunnen worden voordat de laatsten planningstechnisch de ballonvaart kunnen maken. Dan nog hopen op het goede weer.

groet,
jan van dalen

 

Hieronder het oude nieuws !

Vanavond, vrijdag 22 juli zou de voor de 2e keer uitgestelde ballonvaart plaatsvinden. Iedereen weet het al: harde wind en daarom gaat het NIET door. Dat wordt dus uitstel nr 3 (een record in de 12 jaar dat ik dit regel).

  • De eerstvolgende is zondag 31 juli (helaas is er dan maar 1 luchtballon beschikbaar van 6 personen).
  • Daarna zaterdag 6 augustus met plaats voor 10 personen (uitwijk naar de zondag).
  • Dan 12 augustus nog en 14 augustus (waar al een aantal wegens vakantie naar toe was verplaatst).

We doen vandag later op de dag wel weer een belrondje.

groet,
jan van dalen

 

 

Vanavond, zondag 17 juli stond de uitgestelde ballonvaart gepland (voor de 16 personen die deze avond wel konden). Maar vanavond gaat het vanwege het weer alweer niet door. De wind schiijnt wel wat te gaan liggen, maar de buien zijn dan nog te verraderlijk.

Uitwijkdatum: vrijdagavond 22 juli. Ook dan lijkt het niet standvastig mooi weer te zijn. Op deze avond kunnen 12 van de resterende 16 personen ……

Daarom ligt er een optie op de volgende data:

  • zondag 31 juli
  • zaterdag 6 augustus
  • zondag 7 augustus
  • vrijdag 12 augustus

Met een ieder zal weer gebeld worden wanneer men wel of niet kan. Dan is het de kunst om een groep van 5, 6 of 10 personen bijelkaar te krijgen om de mand gevuld te krijgen. Het is net als 2 jaar geleden: toen ook diverse malen uitgesteld en daarna is iedereen met prachtig weer de lucht in geweest. Het kan dus echt wel, even doorbijten.

Op zondag 14 augustus staat ook een vaart gepland met 7 personen die niet kunnen tussen de oorspronkelijke datum van 3 juli en 13 augustus. Daar kunnen nog max 3 bij.

 

Hieronder de verouderde informatie

 

Zondagavond 3 juli is de jaarlijkse ballonvaart vanuit Bakkeveen gepland. Er gaan 22 personen mee in 3 luchtballonnen.

[Laatste nieuws zondag 3 juli 14:30 uur]
De ballonvaart is uitgesteld. De wind blijft vanavond te lang staan, zodat er te laat kan worden opgestegen. Daarnaast is het zicht ook niet erg goed. Dat alles heeft ertoe bijgedragen dat er vanavond niet gevaren wordt.

Nieuwe datum: zondagavond 17 juli.
Reserve: vrijdagavond 22 juli.

Mogeleijk dat de groep van 22 personen dan niet voltallig zal kunnen zijn (de vakantie periode is begonnen). Dat betekent dat er dan over meerdere avonden verspreid gevaren zal gaan worden met misschien maar 1 of 2 ballonnen per avond.

Jan van Dalen
email: klik op “janvd” rechtsboven aan deze pagina. 

 

Geplaatst in: Ballonvaarten

Geef een reactie