World Servants Bakkeveen naar Haiti

Nog even en ze vertrekken echt om huizen te bouwen op Haiti. Vrijdag 22 juli vertrekken Kiertje Flapper, Hedwig Roozen en Jan Martin Rinsema om 18.15 uur van Schiphol met bestemming Port au Prince, Haïti. Reden genoeg om nog even met hen te praten.

Deze keer geen jongeren. Met vier mensen uit Diever vormen ze een groep in de leeftijd van 21 – 55 jaar. Heel bijzonder en ik vraag wat hen heeft bewogen om mee te gaan. Kiertje: “Ik had een nieuw paspoort en ook de ervaring van mijn kinderen als World Servant hebben iets in mij wakker gemaakt. Toen kwam dit project op mijn weg.” Hedwig: “Ik ben geïnteresseerd in verre landen. Bij mij was er ook een uitdaging na de ervaring van dochter Lisanne. Nu kan ik ver weg en meewerken aan een goed doel.”
Jan Martin: “Ik heb ervaring met World Servants in Ecuador. Toen Eduard Haveman uit Diever mij vroeg voor dit project heb ik ja gezegd. Nu is het met ouderen, een andere situatie.” Ze vertellen van het huizenbouwproject van Baptist Haïti Mission, een zusterorganisatie van World Servants waar ze veertien dagen aan mee gaan werken. Met spanning kijken ze uit naar dat moment. Vol verwachting gaan ze met een groep uit Diever in het streekgebied Griffin, achter Port au Prince, aan het werk. Daadwerkelijk zelf ook huizen bouwen. Door diverse acties is er geld beschikbaar voor 14 huizen. Kiertje: “Zelfs op het laatste moment kreeg ik van mijn school in Balk nog 840 Euro mee!” Hedwig: “Daar kunnen we misschien apparatuur voor kopen voor waterzuivering.” Ook nemen ze licht uit Joure mee, 50 lampjes op zonne-energie. Maar ook zijn er bijbels gesponsord, die ze daar zullen kopen. De acties voor het benodigde geld zijn fantastisch verlopen. Unaniem geven ze aan dat ze zich gedragen voelen door de mensen die geholpen hebben, hun belangstelling toonden en hun aanmoedigden. Jan Martin: “Wij gaan met z’n drieën naar Haïti, maar eigenlijk doen we het met alle mensen die ons gesteund hebben.” Het thuisfront van de drie is er helemaal klaar voor zonder mem of heit. ‘k Wens hen veel sterkte, een goede reis en behouden thuiskomst op 7 augustus.

                                      

 

 

Geplaatst in: World Servants

1 reactie op “World Servants Bakkeveen naar Haiti

  1. Huubbakkeveen zegt:

    Heel veel succes gewenst,jullie gaan fantastisch werk doen.

Geef een reactie