Bakkeveenster historie voor leerlingen van Betrouwen

Leerlingen van groep 3,4 van de Christelijke Basisschool Betrouwen maakten in de voorbije weken kennis met de geschiedenis van hun woonomgeving. Jan Slofstra wist de leerlingen al in de klas te boeien met zijn verhalen en wist ze ook aan de praat te krijgen. Op 17 mei had die les een vervolg, toen Jaap de Zee met de klas ging wandelen. De kinderen keken ineens heel anders naar het oudste huis van Bakkeveen, ze genoten van de verhalen over de Poppestien, de Slotplaats en het Sterrenbos. Bij de Schans aangekomen hoefden ze geen verhalen meer, maar verschansten ze zich al snel  om hun onderlinge kleine oorlogen uit te vechten. De Historische Vereniging Bakkeveen helpt graag me om de belangstelling van kinderen voor hun eigen omgeving en de geschiedenis van die omgeving te wekken. Binnenkort organiseren we nog samen met de school een activiteit voor de kinderen van groep 1en groep 2.

Geplaatst in: Activiteiten

Geef een reactie