Markante Bomen: begraafplaatsen

Markante bomen op begraafplaatsen

Regelmatig rijd ik over de Binnenwei richting Ureterp. Ter hoogte van de afslag Mersken valt mijn oog dan regelmatig op de oude begraafplaats. In de verte valt in het winterseizoen de grote conifeer op die daar staat. Uit de verte lijken het er 2 te zijn maar dichterbij gekomen zag ik dat het om één Thuja occidentalis gaat. De Nederlandse naam van deze conifeer is “Levensboom”. Daarmee is gelijk duidelijk wat de achterliggende reden moet zijn geweest om juist deze soort daar aan te planten. 

(Dit artikel stond ook in de Slûswachter van maart 2011. Echter in de papieren versie waren de afdrukken van de treurbeuk op de begraafplaats van Bakkeveen nauwelijks tot niet te zien. Hieronder beter !)

Namens de Natuur en Vogelwacht Bakkeveen

Douwe Klijnstra
Vrijwilliger van de Bomenstichting
Eventuele reacties welkom op: [email protected]  
 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

Geef een reactie