Wethouder Kooistra maakt een mooi gebaar richting Himmelploech.

Of het nu met Valentijnsdag te maken had of niet, maar wethouder Wietze Kooistra van Opsterland maakte in ieder geval gisteren 14 februari een hartelijk gebaar richting de Bakkeveenster Himmelploech.

Aan een delegatie van de Himmelploech, te weten Huub Bouma, Johannes Roelsma en Jaap de Zee, zei wethouder Kooistra toe om 70% van de kosten van een fietskar voor de Himmelploech te betalen.

De andere 30% van de kosten wordt door de leverancier van de fietskar, Bolhuis Tweewielers uit Bakkeveen, bijgedragen.

Vanzelfsprekend is de Himmelploech heel erg in haar nopjes met deze beide toezeggingen. Het betekent namelijk dat ze binnenkort over een handige kar met een laadvermogen van 12 kg. kan beschikken en dat daardoor het gesleep met volle en vaak zware vuilniszakken tot het verleden gaat behoren.
Daarnaast ervaart de Himmelploech de toezeggingen van de gemeente Opsterland en Bolhuis Tweewielers ook als een stuk waardering en erkenning van hun nuttige werk.

Hieronder ziet u een afbeelding van de fietskar die de Himmelploech heeft besteld.

 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

3 reacties op “Wethouder Kooistra maakt een mooi gebaar richting Himmelploech.

 1. - Romke - zegt:

  Karren maar! Jongens (en meisje), jullie hebben het verdiend. ‘Collega’ Romke.

 2. appie zegt:

  Natuurlijk moet iedere meedewerker zo’n kar. Maar dat komt ( te Bot) aan tink?

 3. JohanS zegt:

  Dit is echt klasse. De Gouden Turf trofee wordt vertaald naar de praktijk: een fietskar. De boodschap via De Woudklank, deze site en De Slûswachter is goed aangekomen bij het gemeentehuis. En helemaal tof dat onze plaatselijke fietsenzaak een duit in het zakje doet. Een waardevol geschenk voor een goed gemotiveerde groep vrijwilligers. Zo te zien op de afbeelding is het een degelijke en solide kar.
  @appie de himmelploech werkt in koppels en dus zou je er maximaal 3 nodig moeten hebben voor Bakkefean.

Geef een reactie