Verhuizing speel-o-theek (update) …

Hoe staat het met de verhuizing van de speel-o-theek naar Dûnhoeke ?

Zoals iedereen heeft kunnen zien is het door allerlei omstandigheden niet gelukt om binnen de afgesproken datum van 1 januari de aanbouw voor en verhuizing van de S.O.T. te realiseren. Dat is natuurlijk heel vervelend, zowel voor de S.O.T. als voor CBS Betrouwen, die de ruimte die de S.O.T. nu inneemt zelf hard nodig heeft.

In een overleg tussen de Gemeente Opsterland – CBS Betrouwen en de S.O.T. op 3 januari jl. is door Betrouwen toegezegd de S.O.T. meer tijd te willen geven, om e.e.a. toch nog te kunnen regelen, om zo de kinderen niet de dupe te laten worden van trage ambtelijke molens.

De volgende afspraken zijn met elkaar gemaakt:

  • Voor 1 maart definitieve duidelijkheid over de financiering.
  • Uiterlijk tot de meivakantie en (zoveel eerder als mogelijk) nog uitlenen in school en verhuizen naar de Dûnhoeke zaal in het MFC.

Wij zijn Betrouwen hiervoor uiteraard zeer erkentelijk en hopen om voor 1 mei alles in kannen en kruiken, of wel in karren en verhuisdozen te hebben!
 

 

Hieronder de publicatie van 20 november 2010

 

 

De speel-o-theek gaat verhuizen

Begin januari 2011 moet de speel-o-theek de nu in gebruik zijnde ruimte van CBS-Betrouwen hebben verlaten. Na een zoektocht is het bestuur terecht gekomen bij SCW-Dunhoeke als beste oplossing voor de nieuwe huisvesting. Er is een ruime zaal waar de uitlening plaats kan vinden en vlak naast de peuterspeelzaal. En de kinderen kunnen de plek gemakkelijk vinden, omdat in dezelfde ruimte ook o.a. de woensdagmiddag knutselclubs worden gegeven en dicht bij het zwembad.

Er is echter 1 probleem: er is geen ruimte voor de opslag van het speelgoed. Het bestuur is actief geweest en samen met andere betrokkenen is een oplossing uitgewerkt. Er komt een kleine uitbouw van 4×5 meter aan Dunhoeke (dat is tussen Dundelle en De Dwaler). Het gebruiksoppervlak is ruim 18 m2.

Deze oplossing kende een aantal problemen: op 1 na zijn ze opgelost. In korte tijd kan de uitbouw klaar zijn, maar het geld….

Daarom de pepernotenactie die in de week van 22 tot en met 27 november wordt gehouden. Koop dit jaar extra veel pepernoten of geef gewoon een fooi: je begrijpt het wel dat alle bijdragen nodig zijn !

De gevels worden houtskeletbouw in een lichtbruine kleur, de geisoleerde dakplaten antracietkleurig en de dakgoten worden van zink en zijn (dus) grijs.

Onderstaand tekeningen van de uitbouw.

 

Geplaatst in: Speel-o-theek

Geef een reactie