Midwinterconcert Spijkerpakkenband en Gurbe Douwstra

Midwinterconcert met de Spijkerpakkenband en Gurbe Douwstra
Terug naar Friese roots met Brass en Folk

Kaarten bijna uitverkocht !

Op zaterdag 29 januari 2011 zal de 20ste editie van het midwinterconcert van de Spijkerpakkenband plaatsvinden. Voor deze bijzondere gelegenheid heeft de brassband Gurbe Douwstra uitgenodigd.

De brassband en Gurbe Douwstra kennen elkaar van de opname van het nummer Cliffs of Moher voor het programma It ryk fan ´e muzyk van omrop Fryslân. Naast dit zeer bekende Keltische folknummer zal er ook een aantal nieuwe liedjes van Gurbe te beluisteren zijn. In 2010 bracht hij namelijk de cd Thús uit. Een persoonlijk document waar ook de Country en Countryfolk invloeden niet onopgemerkt blijven. Zoals zijn liedjes over de liefde je even doen verstillen, zal er ook aandacht zijn voor de humoristische kant van het leven.

De Spijkerpakkenband o.l.v. Thijs Oud zal naast het erkennen van de Friese wortels met de krachtige Fanfare and Anthem van Philip Wilby, waarin het Fries volkslied verwerkt is, een klassiek maar ook modern aanvullend programma brengen. Met composities van Shostakovich en Fauré, en met muziek van Boudewijn de Groot, Lionel Richie én een Rocking (!) slagwerksolo. En dat alles is met een oog voor detail op elkaar afgestemd. Het beloofd voor dit midwinterconcert een mooie originele reis met onverwachte wendingen te worden.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.spijkerpakkenband.com of op www.gurbedouwstra.nl.

  • Midwinterconcert: De Spijkerpakkenband en Gurbe Douwstra
  • Datum: zaterdag 29 januari 2011
  • Aanvang: 20.00 uur
  • Locatie: ‘De Mande’ in Bakkeveen
  • Entree: € 7,50
  • Voorverkoop: [email protected]

 

www.spijkerpakkenband.com
[email protected]
www.gurbedouwstra.nl
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie