Landelijke PvdA campagne start in Bakkeveen

Partij van de Arbeid

de landelijke campagne voor de provinciale statenverkiezingen gaat van start in 

Bakkeveen !

Kom naar de landelijke campagneaftrap: lopen voor de voedselbank!

Op zaterdag 5 februari klinkt in het Friese Bakkeveen het officiële startschot voor de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten. Het startschot symboliseert niet alleen het begin van de campagne, maar is ook de start van een sponsorloop. Een team van partijprominenten en partijleden rent zoveel mogelijk rondjes om geld op te halen voor de voedselbanken in de regio Noord/Oost. Wij nodigen je van harte uit om bij dit evenement als supporter of loper aanwezig te zijn om samen de campagne in te gaan en direct bij te dragen aan een eerlijker Nederland.

Programma campagneaftrap
Vanaf 13:30 uur ben je van harte welkom op landgoed Nieuw Allardsoog in Bakkeveen, dit is het punt waar de drie noordelijke provincies samen komen. Na een vlammende speech van Job Cohen waarin hij uitlegt waarom het eerlijker moet in Nederland, is het tijd om daar zelf een steentje aan bij te dragen. De sponsorloop gaat van start en de deelnemers, onder wie de Kamerleden Lea Bouwmeester, Ed Groot, Jeroen Recourt en Pierre Heijnen en de Drentse lijsttrekker Eddy Veenstra, proberen zoveel mogelijk rondjes te lopen. Hoe meer rondjes, des te meer geld er wordt opgehaald voor de voedselbank. Jij kunt ook deel uitmaken van dit loopteam, getraind of ongetraind, elk rondje telt. Je kunt je hiervoor opgeven via Merel de Haan [email protected]. Mocht je niet mee willen lopen, dan ben je uiteraard van harte welkom om het loopteam aan te moedigen.

Tijdens de sponsorloop vindt op het middenterrein een debat plaats over de voor het noorden belangrijke verkiezingsthema’s krimp en behoud van werkgelegenheid.
Na afloop van de sponsorloop overhandigt Marleen Barth, onze lijsttrekker voor de Eerste Kamer, een check met het opgehaalde bedrag aan de Voedselbanken regio Noord/Oost. Tijdens de gehele middag wordt voor de inwendige mens gezorgd met koffie, warme chocomel, poffertjes en lokale lekkernijen.

Sponsor onze lopers voor de voedselbank!
Het loopteam van de PvdA gaat dus hun best doen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Voedselbanken in de regio Noord/Oost. Ook jij kunt hen sponsoren: via dit e-mailadres [email protected](Michiel Selten) kunt u aangeven voor hoeveel geld per rondje u hen wilt steunen of voor welk totaalbedrag. U kunt dit bedrag dan storten op ons actie rekeningnummer 230000 ovv sponsorloop Voedselbanken Bakkeveen. Het loopteam dankt u alvast hartelijk voor uw bijdrage!

Vervoer (we hebben toch de buurtbus met capaciteit van max 9 personen per uur,red)
Buurtschap Allardsoog onder Bakkeveen is per openbaar vervoer moeilijk te bereiken. Daarom vertrekken er om 12:45 uur bussen vanaf de stations Assen, Groningen en Heerenveen. Je kunt een plaatsje in de bus reserveren via Merel de Haan [email protected] o.v.v. busreservering en vermelding van de gewenste vertrekplaats van de bus. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij als je mee wilt rijden.

Wij hopen je op 5 februari te zien in Bakkeveen!

Wij stellen het op prijs als je je aanmeldt voor deze aftrap via de telefonische reserveerlijn van de PvdA:0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer van deze bijeenkomst nodig: 5732. Houd ook je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer hebt word je doorverbonden met een van onze medewerkers van de ledenadministratie.

12 provinciëntour van Job Cohen en Marleen Barth
De komende vijf weken gaat het er echt om spannen. De campagne komt in zijn laatste fase terecht. De meeste voorbereidingen zitten erop en het echte handwerk krijgt de overhand: de straat op, de wijk in, op zoek naar de kiezer.
Partijleider Job Cohen en lijsttrekker voor de Eerste Kamer Marleen Barth staan te trappelen om samen met alle campaigners, kandidaten en provinciale lijsttrekkers de rozen en flyers ter hand te nemen en zoveel mogelijk kiezers te vertellen waarom ze op 2 maart de gang naar de stembus moeten maken. Waarom het ‘eerlijker moet en eerlijker kan.’
Job en Marleen bezoeken in de periode tussen zaterdag 12 februari en zaterdag 26 februari alle provincies. Per dag bezoeken ze steeds twee provincies. Elk provinciebezoek bestaat feitelijk uit twee onderdelen. Een onderdeel waarbij het gaat om kiezerscontact: met rozen, flyers, zoveel mogelijk lokale partijgenoten, muziek etc. op zoek naar de kiezer. Het andere onderdeel heeft meer het karakter van een werkbezoek met als doel een bepaald provinciaal en/of landelijk verkiezingsspeerpunt onder de aandacht te brengen. Op sommige dagen wordt het programma afgesloten met een landelijke Town Hall bijeenkomst. Dat zijn bijeenkomsten waarbij er natuurlijk veel aandacht is voor de verkiezingen – wat zijn de ambities van ons partij op provinciaal niveau – maar ook tijd voor muziek, columns, de mogelijkheid om Job en Marleen het hemd van het lijf te vragen en tot slot met elkaar een drankje te drinken.

Zaterdag 19 februari > Friesland en Groningen
Data Town Hall bijeenkomsten: Zaterdag 19 februari Drachten

Bustour Kamerleden
Niet alleen Job en Marleen staan te popelen om het land in te trekken en met partijgenoten campagne te voeren voor een goed resultaat op 2 maart. Ook de Kamerleden staan in de startblokken. Daarom organiseren we tussen vrijdag 18 februari en maandag 28 februari een heuse PvdA on the road Kamerleden bustour. Zes dagen lang trekken de Kamerleden met een rode bus het land in om de campagne in alle provincies te ondersteunen.

Bij deze alvast de data van de Bustour: 
Dinsdag 22 februari – Friesland en Groningen

Word vrijwilliger in deze campagne! Kijk op www.pvda.nl/doemee

Meet & Greet met Job Cohen en Marleen Barth!
Speciaal voor de Vliegende Brigade, onze actieve campaigners, is er op de Campagneaftrap in Bakkeveen gelegenheid om kennis te maken met Job Cohen en Marleen Barth. Aansluitend op het programma is er een Meet & Greet. Hiervoor kun je je nu aanmelden via Niels Hanje [email protected]. Ben je nog geen lid van de Vliegende Brigade, maar wil je dit wel worden? Laat dit dan ook weten aan Niels.
 

Geplaatst in: 2011-gebeurtenissen

2 reacties op “Landelijke PvdA campagne start in Bakkeveen

  1. patrick zegt:

    Een iets minder propagandistische toon was hier op zijn plaats geweest. Copy-paste in een politiek getint artikel is over het algemeen niet de beste manier om neutraal te blijven. En nee, deze opmerking heeft niets met mijn politieke voorkeur te maken.

  2. Kurt zegt:

    Wie weet vindt Gargamel wel blauwe mannetjes in het bos..?

    PVDA in mijn beleving : links lullen – rechts vullen, over een paar jaar kan Job lekker een overstapje maken naar een multionational en 7 ton per jaar opstrijken net als oud-partijgenoot Bos want zijn idealen zijn ook verdwenen als sneeuw voor de zomerzon. Rest ons de “rotzooi” om op te ruimen.

    Politici doen NIETS voor de burger, vergeet dat nooit, ze zitten er enkel voor zichzelf.

Geef een reactie