“blind-date” Spijkerpakkenband pakt goed uit !

“Blind-date” Spijkerpakkenband met Just4fun pakt verrassend goed uit!

Als een orkest en een koor elkaar niet goed kennen: kun je dan gezamenlijk een goed kerstconcert geven? Jazeker, want de kerstconcerten, die Popkoor Just4Fun en de Spijkerpakkenband vrijdag en zaterdag gaven in respectievelijk “de Mande” in Bakkeveen en “’t Anker” in Oosterwolde hebben heel erg goed uitgepakt!

Een speciale commissie had de concerten voorbereid, maar de brassband en het koor konden door drukte in de programma’s maar weinig met elkaar repeteren. Dat nam echter niet weg, dat het bruisende optredens werden van een kwalitatief hoog niveau en met zeer veel enthousiasme gebracht.

De avonden werden geopend door het meer dan 50 leden tellende Just4fun met het kerstnummer “All I want for Christmas is you” (Mariah Carey) en alles wat zij wilden was: sfeervolle kerstconcerten geven met de Spijkerpakkenband en dat lukte wonderwel!

Dirigent Carola de Jong- Tavenier had, naast kerstnummers zoals “Do they know it’s
Christmastime
” (Band Aid ) , ook andere, op de kerst van toepassing zijnde, liedjes op het programma gezet, zoals “Can you feel the love tonight” (Elton John), “Something inside so strong” (Labi Sifre), “De Speeltuin” (Marco Borsato), “So Incredible” (Ilse de Lange), “The power of love” en het gevoelige musical-slaapliedje “Jij woont in mijn hart”, waarbij de koorleden allemaal op het podium gingen zitten. Maar met “Alles is liefde” van Bløf gingen daarna alle registers weer open.

Na de pauze was er een gezamenlijk optreden van koor en band, waarin de kerstmedley “Let’s go caroling” zeer overtuigend werd gebracht.

De Spijkerpakkenband o.l.v. Thijs Oud ging daarna verder met “Fanfare for Christmas” van A. Mackereth, “A Christmas Festival” , “Away in a manger” met uitstekende solistes op bugel.
De werken “Dance of the Shepherds” en “Gaudette” kwamen ook heel erg goed uit de verf en de zaal waardeerde dat met groot applaus.
De meezingers “Felice Navidad” en “White Christmas” brachten het publiek daarna natuurlijk in beweging.

De Spijkerpakkenband is onlangs op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Groningen 2e geworden in de 1ste divisie. Zij zijn ook veelvuldig te vinden in het buitenland: Zwitserland, België, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Tsjechië zijn al bezocht.

Als afsluiting brachten band en koor de kerstklassiekers “Last Christmas” van Wham en “Walkin’ in a Winterwonderland”. Ook nu kon het publiek naar harte lust genieten en meezingen.

Deze concerten waren niet mogelijk geweest zonder de grote inzet en het enthousiasme van beide dirigenten. Zij werden dan ook bedankt door de voorzitters en kregen een bloemetje en wat lekkers.

Het publiek werd getrakteerd op een mooie, sfeervolle muzikale avond.

Meer weten? Kijk dan op www.popkoor-just4fun.n l en www.spijkerpakkenband.com .
 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie