Mais van het land gehaald

Maïs van het land halen is in deze tijd van het jaar niet bepaald gemakkelijk. Door het slechte weer is het moeilijker om het maïs van het land te halen omdat het land vrij nat is. Hierdoor is het bijna onmogelijk om dit nog gewoon met trekkers te doen. Hiervoor worden nu voertuigen met rupsbanden gebruikt. 
 
Vandaag werd er aan de Mjumsterwei maïs van het land gehaald door loonbedrijf Brak uit Aldeboarn. Ze maken gebruik van een rupstrekker met hakselaar die het maïs van het land hakseld, het mais wordt door twee zogenaamde rupsdumpers van het land naar een verzamelpunt gebracht. Bij dit punt wordt de maïs door een graafmachine in een silagewagen gedumpt. Vanaf daar wordt de maïs naar de boer vervoerd en daar wordt alle maïs in een grote bult verwerkt.
 

Materieel aanwezig:
1x Bulldozer
1x Graafmachine
1x Rupstrekker met hakselaar
2x Rupsdumpers
2x Trekker met silagewagens
 

Hieronder een foto-impressie van de werkzaamheden van vandaag, gemaakt door Martijn van der Vaart
 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

2 reacties op “Mais van het land gehaald

  1. Jacob zegt:

    Martijn je bent me net een slag voor, maar ja als het in je achtertuin gebeurd ben je er snel bij natuurlijk. Goed dat ik eerst even gekeken heb wat de nieuwe items waren, want ik had ongeveer hetzelfde idee. Mooie reportage

  2. Martijn zegt:

    Jacob, dat is waar er is nu weer wat meer uitzicht in de achtertuin 🙂 Maar als je een mooie serie hebt gemaakt, mag je deze van mij plaatsen geen enkel probleem. Er worden soms van bepaalde items ook wel dubbelposten geplaatst dus…

Geef een reactie