Poll: Ik doe mijn boodschappen in Bakkeveen

Maar liefst 118 bezoekers van bakkeveen.nl gaven hun mening op de poll en dit leverde een flinke discussie op.

De complete uitslag:
Het niet opruimen van hondenpoep moet worden beboet

  • Ja: 60%
  • Ja, maar niet in het bos: 28%
  • Nee: 10%
  • Geen mening: 0%


Voor 10% is hondenpoep op straat blijkbaar geen probleem.
De rest ziet een boete wel zitten als de baasjes van Max, Wodan, Sipke, Joeri en alle andere blaffende viervoeters de drollen niet opruimen.
In Ooststellingwerf pleit een onafhankelijke burgercommissie er voor dat er meer speciale afvalbakken voor hondenpoep worden geplaatst.
Een proef hiermee bleek succesvol.
Bekostiging van de aankoop van de bakken, het legen ervan en het instellen van toezicht op de regels zou moeten komen uit de hondenbelasting.
Ook iets voor Opsterland?

De volgende poll luidt:

Ik doe mijn boodschappen in Bakkeveen.

– Altijd.
– Meestal.
– Zo nu en dan.
– Vrijwel nooit.

Toelichting:
Bakkeveen heeft oa een prachtige supermarkt, een warme bakker en een slager, waar geen nee te koop is.
Je mag er dus van uitgaan dat alle levensmiddelen in eigen dorp worden gehaald.
Maar is dat ook zo?
Na het stemmen zijn de resultaten zichtbaar.
Je stem toelichten of reageren op de Poll? Laat een bericht achter bij dit nieuwsitem!

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

19 reacties op “Poll: Ik doe mijn boodschappen in Bakkeveen

  1. Mem zegt:

    Ik doe al mijn boodschappen in Bakkeveen. Het kost mij de minste tijd, en immers “tijd is geld”. Als ik bij de Lidl boodschappen haal, ben ik aan het eind van de week altijd meer geld kwijt, dan normaal, want dan neem ik toch dat lekkere fruit of een suikerbrood extra mee, of zie ik een leuke aanbieding en niet te vergeten mijn auto rijdt niet op water. Voor mij dus een drie-dubbele besparing als ik in Bakkeveen blijf. Ook ben ik blij met een supermarkt in het dorp, dus is het wel zo handig dat ik meehelp deze in stand te houden.
    Dit past bij mij, maar natuurlijk heeft niet iedereen dezelfde leefomstandigheden.

  2. Sfinx zegt:

    Ik doe soms op zaterdag boodschappen in Haulerwijk, als ik bijvoorbeeld ook nog even naar de drogist moet.

  3. schanulleke zegt:

    Ik zou heel graag al mijn boodschappen in bakkeveen doen, helaas heeft de plaatselijke supermarkt veel minder keus als vroeger. bovendien worden de schappen niet op tijd bijgevuld, echt jammer want het is een gemiste kans voor deze ondernemer. je bent gedwongen elke week een tripje naar marum of drachten voor veel items.

  4. Annie Wijnalda zegt:

    Ik haal de boodschappen voor de maaltijden altijd in Bakkeveen ,de rest bij de Lidl omdat dat voor mij financieel beter uitkomt.Maar ik vind de winkel in ons dorp een fijne winkel,netjes en vriendelijk personeel en dat is heel belangrijk.

  5. blondje zegt:

    Het zal aan mijn haarkleur liggen maar hoe moet ik op dit item stemmen??

  6. piet zegt:

    We moeten blij zijn met onze supermarkt. toch?? Jazeker..
    Maar 8 vakkenvullers in hoogseizoen, en 2 kassa,s open, vele wachtenden….
    Ach we moeten het accepteren, want het zijn prima aardige medewerkers.

  7. grietje zegt:

    lang niet alle vakkken vullers kunnen kassa draaien….dit is weer een vak appart !

  8. TOMPOES zegt:

    als de bewoners van bakkeveen de zandbak van hun kinderen niet meer afsluiten kom ik mijn grote boodschap in jullie dorp doen (zie vorige pol)

  9. Marike zegt:

    ik woon wel niet in het dorp, maar vind dat de supermarkt ondanks de prijzen wel moet blijven bestaan, en vind het erg jammer dat mensen bang zijn om reacties te geven onder hun eigen naam want zo ken ik het dorp niet uit mijn jeugd

  10. Jan zegt:

    De aanwezigheid van de supermarkt biedt het dorp een stuk bestaansrecht. Dat het iets duurder is dan een Lidl of Aldi wordt in mijn ogen gecompenseerd.
    Als ik kijk naar de capaciteit bij de kassa en het personeel achter de kassa dan denk ik dat daar de grootste verbeterslag te halen valt. Een snelkassa bijvoorbeeld, tot max 8 items of extra kassa’s, maar daarvoor zal wel een uitbouw plaats moeten vinden ben ik bang. Over het personeel ben ik zelf het minst te spreken. De desinteresse straalt er vanaf en de betrokkenheid is minimaal. Eigen pauzes gaan voor het wegwerken van een flinke rij (dit is in meer supermarkten het geval overigens). De oudere werknemers achter de kassa hebben dit beter begrepen. Als bedrijfsleider/manager moet je er bovenop zitten, desnoods als je daarvoor zelf even plaats moeten nemen achter de kassa. De winkel hoort in het dorp en als dorpelingen hebben we de morele verplichting om de lokale middenstand te steunen.

  11. Anita zegt:

    Ik herken mij niet in de reactie van Jan. Ik hoef bijna nooit lang te wachten, er wordt vrij snel een kassa extra geopend en als je een paar dingen hebt sturen ze je vaak even naar het servicepunt. En ik heb nog nooit zulk vriendelijk en betrokken personeel gezien als het personeel bij de Poiesz. Mag ook een keer gezegd worden!

  12. Johan zegt:

    Ik heb niet dezelfde ervaringen als Jan. Het overkomt mij zelden dat er een superlange rij voor de kassa staat. En als het hoogseizoen is, dan kom ik zo vroeg mogelijk in de ochtend (als de toeristen aan het uitslapen zijn).

    Van welke Jan is de reactie? Wat hij aan het einde zegt is wel waar: als iedereen elders boodschappen gaat doen, dan verdwijnt op termijn onze lokale super.

    Volgens mij is dit een serieuze sollicitatie van Jan, voor een vakantiebaan bij de super, achter de kassa 😉

  13. TOMPOES zegt:

    zeg Johan heb jij ook een zandbak

  14. peter zegt:

    zeg meneer de poll schrijfer ik ken die zogenaamde onafhankelijke burgercmmisie maar die is echt niet onafhankelijk zoals jij schrijft misschien moet jij geen stelling nemen als jij niet weet waar de waarheid ligt

  15. poll schrijver zegt:

    beste Peter,
    Ik neem helemaal geen stelling, ik citeer alleen maar wat in een artikel in de Woudklank stond. Als ik alles moet wantrouwen wat in de krant staat, dan kan ik elke krant wel opzeggen. Dus, een beetje voorbarige reactie.

  16. Vegetarisch zegt:

    Graag zou ik al mijn boodschappen in Bakkeveen doen, maar dat lukt niet omdat net zoals Schanulleke zegt, niet alles te krijgen is in Bakkeveen.
    Als je zoals wij vegetarisch eten, heb je geen keus.
    Als je aan een medewerker vraagt waarom er geen keus is, of als helemaal niets meer in de schappen ligt er nog wat bij hun achter in de koeling ligt, krijg je als antwoord dat er teveel bederf is???? en dat je het anders maar moet bestellen zodat je het thuis in de diepvrieser kunt gooien.
    Dit werkt niet!
    Doen alles vleeseters dit ook? Vantevoren bestellen?
    Ja sorry poiesz teveel bederf helemaal geen bederf bij geen keus.
    Trouwens de Poiesz in Nieuw-Roden heeft wel heel veel keus.
    Graag steun ik de plaatselijke ondernemers door de boodschappen in het dorp te doen, maar wij verwachten natuurlijk ook wat terug van deze ondernemers.
    Dus alle boodschappen in Bakkeveen doen NEE dat lukt niet.

  17. Jimmy zegt:

    Wij zijn blij met een supermarkt en bakker in Bakkeveen.
    Dat er in het hoogseizoen erg druk is, dat weet je. Bakkeveen is en blijft een mooie plek om te kamperen. Onze keus om in Bakkeveen te gaan wonen (en niet in een ander dorp) was dat het een mooie woonomgeving heeft en een redelijke grote supermarkt.

  18. Johan zegt:

    Zeg TOMPOES: waarom ga je niet lekker naar de Sahara? Dat is een hele grote kattenbak. En het is daar altijd mooi weer. Pas wel op voor giftige schorpioenen en verdwaalde Al Qaida strijders.

  19. TOMPOES zegt:

    Bedankt.Maar ik heb gezien dat er nieuw zand in de speeltuinen is gekomen dus kan ik daar mijn boodschap mooi doen

Geef een reactie