Zeer grote brand in bedrijfspand Haulerwijk (met filmpje)

In een bedrijfspand aan de Turfsteker in Haulerwijk is vrijdagmorgen een zeer grote brand uitgebroken. De hulpdiensten zijn met groot materiaal uitgerukt.

Onder andere brandweerkorpsen uit Haulerwijk, Drachten, Heerenveen en Sneek verlenen assistentie bij de brand. De brand wordt in vier hallen van in totaal zo’n 4.000 kubieke meter. Bij de brand komt veel rook vrij, die momenteel over het dorp Haulerwijk trekt. De brandweer gaat metingen verrichten of er gevaarlijke stoffen vrijkomen zijn. De brandweer heeft de aangrenzende bedrijven, waaronder een timmerbedrijf, ontruimt.

De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat iemand metaal aan het doorslijpen was in de buurt van de spuiterrij van het bedrijf. De brand ontstond in een verfhok waar thinner en verf opgeslagen lag.

In de omgeving is de bevolking gealarmeerd door middel van het luchtallarm. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. De vrijgekomen rook kan irritatie veroorzaken aan keel en ogen. Door de rook en vrijgekomen stoffen heeft de brandweer opgeschaald naar grip 3. De rookwolk waait naar het zuiden en trekt over het dorp Haulerwijk.

Foto’s zijn gemaakt rond 12.30 uur. (de meeste rook was toen al weg)

klik hier  voor filmpje op flitsnieuws.nl  

 

Geplaatst in: 2010-gebeurtenissen

1 reactie op “Zeer grote brand in bedrijfspand Haulerwijk (met filmpje)

  1. naomi zegt:

    Matthijs zei het ook al dat er een brand en haurlewijk was

Geef een reactie