Beautybehandeling op Allardsoog

‘Beautybehandeling voor schapen’

De schapen, die op de Heide van Allardsoog lopen, krijgen een beautybehandeling! Ze worden volledig geschoren en hun klauwen worden verzorgd. Kom kijken op zondag 6 juni bij de schaapskooi van It Fryske Gea in Bakkeveen. Natuurlijk worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd. Iedereen is van harte welkom tussen 12.00 en 16.00 uur.

Schaapscheerdersfeest
Eén keer per jaar worden alle schapen van de kudde in Bakkeveen onder handen genomen. Zo blijven ze gezond. Ongeveer 100 schapen worden geschoren en hun klauwen worden verzorgd. Dit is een hele klus. Voor wie dit niet kent, is het fascinerend om te zien. Vandaar dat It Fryske Gea dit jaar weer een echt schaapscheerdersfeest organiseert. Op deze dag kunnen kinderen broodjes bakken, blik gooien en zich laten schminken. Een prima gelegenheid om een bezoekje aan de schaapskooi te brengen!

Activiteiten

  • Schapen scheren
  • Demonstratie schapendrijven en loopeendendrijven
  • Stand met diverse streekeigen producten
  • Traditionele klederdracht
  • Broodjes bakken
  • Schminken
     
Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie