Veel SPAM bij reacties onder de artikelen

Sinds zondag 21 februari worden op deze site weer SPAM-reacties geplaatst. Eerder al zijn we erin geslaagd de reclame-uitingen automatisch te weren. Echter de SPAM van de laatste dagen was moeilijk automatisch weg te filteren. Ongeveer elke 2 uren werden er korte engelstalige boodschappen geplaatst afkomstig van steeds verschillende IP-adressen. Gezien de tijdspanne moet dit wel een (semi)-automatisch gebeuren zijn geweest.

De drempel om een reactie te plaatsen moest hierdoor iets worden verhoogd. Je moet nu het woord “bakkeveen” als extra intypen. We proberen moeilijker drempels te voorkomen. Maar als de SPAM’ers weer slimmer worden moeten wij de deur weer een beetje meer sluiten.

Sinds vanavond rond 20 uur (24 februari) heeft Freek de werking aangepast conform bovenstaande. Hopelijk blijft het nu een tijd goed gaan.

 

Geplaatst in: Opmerkelijk

4 reacties op “Veel SPAM bij reacties onder de artikelen

  1. mia zegt:

    Wat vinden jullie van de spam die ongevraagd aan alle bomen/paaltjes of lantaarnpalen geplakt wordt met de blijde aankondigingen dat wie dan ook 50 is geworden.
    Als het nu een dagje bleef hangen, alla, maar meestal hangt het er MAANDEN! Ik vind het nergens op lijken!
    Mensen, ruim die rommel na de heugelijke dag op!
    Dan houden we bakkeveen spam vrij!

  2. patrick zegt:

    Dat zijn dan nog tenminste dorpelingen. De rommel die na een speurtocht van een schoolreisje oid in de bomen blijft hangen lijkt ook helemaal nergens op.

  3. Jeen zegt:

    Ik ben het helemaal eens met Mia. Het is heel leuk om posters op te hangen als er iemand jarig is maar laat ze dan niet weken of maanden hangen maar haal ze de volgende dag er weer af. Zo hou je Bakkeveen en omgeving schoon

  4. - Romke - zegt:

    Patrick, jij brengt onder woorden wat mij al sinds jaar en dag dwarszit (en dat zijn er heel wat jaren en dagen!). Als ik op zwerfvuiljacht ben, stop ik die troep onveranderlijk in m’n afvalzak, maar het is vechten tegen de bierkaai.

Geef een reactie