Cursus vegetarisch koken

DE CURSUS VEGETARISCH KOKEN GAAT DOOR!

Een dag in de week het vlees bij de warme maaltijd vervangen door een plantaardig eiwitgerecht bespaart de wereld een hoop koolmonoxide en brengt een betere verdeling van het voedsel een stap dichterbij!

  • Duurzaamheid is een hot item en veel mensen willen graag een steentje bijdragen, maar hoe doe je dat?
  • Hoe zorg je dat je tafelgenoten ook zonder vlees lekker eten en alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgen?
  • Wat gaat het kosten als je dierlijke voeding gaat vervangen door plantaardig voedsel?
  • En wat is nu eigenlijk gezond voor jezelf, je partner en je kinderen?
  • En hebben de mensen in het verleden wel altijd zoveel vlees gegeten?

Op deze en nog veel meer vragen krijgt u tijdens de informatieve avond antwoord.
U kunt met verschillende soorten kant en klare vleesvervangers kennis maken, zowel voor bij de warme maaltijd als voor op de boterham. U krijgt uitleg over de voedingswaarden, kunt de producten eens rustig bekijken en natuurlijk ook proeven.

Tijdens de cursus koken we met diverse soorten bonen en peulvruchten de lekkerste en voedzaamste gerechten gaan maken. Het wordt een spannende culinaire reis door de wereld van de plantaardige eiwit- en mineralenbronnen!

Deze cursus wordt gegeven door Mieke Wesdorp en zal worden gehouden in de professionele leskeuken van het Nivonhuis aan de rand van Bakkeveen. Hier kunnen de deelnemers in groepjes zelf aan de slag en proeven we na afloop van de kookles de diverse recepten tijdens een gezamenlijke maaltijd.

Deze inleidende avond is op maandag 1 feb. om 20:00 uur in de Dunhoeke, de oostelijke zaal van de Dundelle, Mjûmsterwei 16b te Bakkeveen
Kosten: € 6,-

De kookcursusssen zijn op 8 feb., 1 maart en 8 maart

Voor inlichtingen en opgave kunt u contact opnemen met:
Elly Mulder tel: 0516-542670
e-mail: elly13@xs4all.nl
 

Geplaatst in: Sociaal Cultureel Werk (S C W)

Geef een reactie