Siberische toestanden (met brinta?) in Bakkeveen

Terwijl men in Kopenhagen heeft gesproken over de opwarming van onze aardbol, is Bakkeveen op 16 en 17 december getrakteerd op een halve meter sneeuw. En volgens de laatste weersvoorspellingen krijgen wij meer sneeuw er bij en wordt het een witte Kerst. Wat is eigenlijk het sneeuwrecord van Bakkeveen?

De Leeuwarder Courant van afgelopen vrijdag over ons dorp, blz. 13:
 
Hoezo isolement? De brinta is toch binnen?
Bijna nergens in Friesland viel zoveel sneeuw als in Bakkeveen. Maar het vaartdorp is nog lang geen Siberië, vinden bewoners …

Klik hier voor het volledige LC artikel en klik aan de linkerkant op Regio 1

Hier zijn enkele foto-impressies van donderdag 17 (pag. 1) december en vrijdag 18 december (pag. 2)

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

4 reacties op “Siberische toestanden (met brinta?) in Bakkeveen

 1. JvdM zegt:

  Ah kijk aan, valt die nieuwe dienstregeling van Qbuzz voor de rest van het jaar toch nog wel mee! Dan rijden ze tenminste.. 😉

 2. Dirry zegt:

  Dat iedereen (terecht) zo blij en onder de indruk is als er eens een keertje een dik pak sneeuw valt, zegt eigenlijk al genoeg ….. We zijn al heel lang geen echte winters meer gewoon …. Tja, die opwarming van de aarde: Men schijnt het maar geen halt te kunnen toe roepen …. Maar waar een wil is, is toch een weg????

 3. N vd Veer zegt:

  Dit pakje sneeuw had eens op de randstad moeten vallen..

  Noodtoestanden, kamervragen, leger inzetten, hamsterpraktijken in de supermarkt, nova, SBS6 en natuurlijk veel nabeschouwen onder het motto, welke bestuurder maakte fouten, welke koppen moeten gaan rollen.

  Niks van dit alles hier op het Friese land. De inwoners van Bakkeveen hielden het hoofd koel onder dit sneeuwgeweld en hielden een oud Fries spreekwoord in ere “doch dyn plicht en lit de lju rabje”

  Hulde dus aan de krantenbezorger van de LC die in deze barre en donkere tijd laat op de avond plichtsgetrouw het Mandeveld en de Mandewijk nog van de Leeuwarder Courant heeft voorzien. Over deze bezorger wordt over 46 jaar nog eens een film gemaakt.

  Let op mijn woorden !

 4. harry zegt:

  het was sowieso maar plaatselijk

Geef een reactie