Even bijpraten in het Mandeveld

Vrijdag 4 december 2009: waterkoud. Op de boerderij van Mts. Van Dalen – Bakker is het echter een drukte van belang. Alle agrariers van het Mandefjild waren verzameld, samen met nog wat familie om te helpen bij de aanleg van een foliebassin. In totaal 21 personen.

Een foliebassin dient als mestopslag bij een boerderij. De periode waarin mest over de weilanden verspreid mag worden (in feite in de bodem geinjecteerd) is vrij kort:: de maanden februari tot en met augustus. ook neemt de effectiviteit van bemesten in juli al af. De nuttige bemestingsperiode van weilanden is slechts een maand of 5. Daarom is er extra opslag noodzakelijk.

Zo ook op vrijdag 4 december. Hieronder een foto-impressie. Omdat er niet steeds hard gewerkt hoeft te worden, is er tijd voor de ondernemers om even bij te praten: veel gezelligheid en sterke verhalen tussen de activiteiten door.

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

4 reacties op “Even bijpraten in het Mandeveld

 1. geert en jitske zegt:

  Langs deze weg bedanken wij alle mensen die ons afgelopen vrijdag(4dec.) geholpen hebben.

 2. 314 man zegt:

  nu de ploep er in

 3. anoniem zegt:

  goed gedaan

 4. anoniem zegt:

  Wat een vakwerk!

Geef een reactie