Verslag Faunafair WBE

Faunafair WBE ‘Tsjonger en Ald Djip’ groot succes


Joop Atsma, lid Tweede Kamer en voorzitter Friese Plattelands Organisatie(FPA) openende de Faunafair te Wijnjewoude. Wildbeheereenheden, jagers dus, zijn onmisbaar in het veld.
Zij zorgen er voor dat schadebestrijding en beheer zorgvuldig worden uitgevoerd. Zij hebben de kennis en ervaring, aldus dhr. Atsma.
‘Tsjonger en Ald Djip’ heeft er voor gezorgd dat er voor het publiek veel te zien en te beleven viel. Standhouders waren dan ook zeer tevreden over de belangstelling en hebben het als een belangrijke dag ervaren om hun kennis over te brengen. De grote oplegger van KNJV, Vereniging Het Reewild en SBNL is voorzien van een filmzaal waarin een prachtige film werd vertoond over het Reewild.
Daarnaast waren er o.a. stands van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, NOJG, Natuurtoezicht, Imkers, LTO, FPA, De Fiskers, Vleermuizen en Wiltsterflappers.
Schietsimulator Nederland was een trekker van formaat. Vanaf 18 jaar kon je ervaren hoe moeilijk het is om selectief afschot op Wilde varkens uit te voeren. Wessel en Hetty de Vries hebben met deze schietsimulator een geweldige natuurlijke levensechte ambiance gecreëerd waarmee de grofwildjager goed kan oefenen.
De pers was er ook zeer gecharmeerd van.
Op gevarieerde tijden werd het publiek, rond de 700, verrast met de harmonieuze klanken van het jagerskoor Prins Hendrik en de jachthoornblazers Après Chasse. Dit viel zeer in de smaak. Veel mensen bleven daarvoor zitten om nog een optreden te beluisteren.
Voor kinderen was er de mogelijkheid om nestkastjes in elkaar te zetten. Hier is gretig en met veel enthousiasme gebruik van gemaakt.
WBE ‘Tsjonger en Ald Djip” kan met een goed gevoel terugkijken op deze geslaagde dag.
 

Geplaatst in: Tsjonger en Ald Djip

Geef een reactie