Renovatie Foarwurkerwei: onduidelijkheid troef !

Update zaterdag 10 oktober.

In 2 weken tijd liggen de klinkers tussen grens bebouwde kom en Waldsang erin. Ook is het asfaltdeel richting Siegerswoude opnieuw geasfalteerd. Wat nog rest is het deel klinkers tussen Waldsang en het begin van de asfalt wegvak.
Als de informatie klopt duurt dat ongeveer 2 maanden: tot rond Sinterklaas.

Zie foto’s hieronder. De nieuwste foto’s staan eerst.

Voor meer reacties kijk ook hier

 

Zaterdagmiddag 26 september is het rustig op de Foarwurkerwei.

Over de eerste 10-tallen meters naar Plaza De Kolk en De Singels rijdt nog verkeer. Bij de bebouwde kom grens kan nog een enkele auto het parkeerterrein bij de Slotplaats bereiken. Dan komt de zandbak. Pas bij De Waldsang is er weer de klinkerweg: let wel de oude klinkers. Tussen De Waldsang en Siegerswoude is er nog nauweliks iets gebeurd.
Bij De Waldsang komen zaterdagmiddag vele auto’s aanrijden. Een aantal moet op de camping zelf zijn. Maar anderen hopen door te kunnen, maar dat lukt niet. Dat betekent vele kilometers omrijden via Bremerwei, Dwarswijk en Mjumsterwei. Het is een geluk dat het de laatste tijd niet geregend heeft, anders waren deze binnenwegen en met name de bermen helemaal kapot gereden.

Nog meer dan 2 maanden dicht. Afgelopen voorjaar al 1 maand en vorig jaar ook enkele maanden omrijden. Wat een planning !!

Voortgang:

 • 31 augustus: weg gesloten en deel klinkers verwijderd.
 • 17 september: wegbanden storten.
 • 25 september: 10 meter klinkers gelegd.

Hieronder de beelden.

 

Geplaatst in: 2009-gebeurtenissen

7 reacties op “Renovatie Foarwurkerwei: onduidelijkheid troef !

 1. anoniem zegt:

  kunnen we nog langer omrijden met de bus, aansluitingen missen en te laat komen op school als je zelfs al eerder weg gaat dan normaal…

 2. Annie zegt:

  Ik rijd elke dag naar Burgum voor mijn werk,als ik alle omleidingen en aantal werknemers die er elke dag zijn en ook nog de meters stoeprand e.d bij moet houden kom ikzelf niet aan werken toe.En dat omrijden,valt wel mee.Genieten van de nieuw te rijden omgeving is een optie.

 3. Annamarie zegt:

  Ik vind het schandalig dat dit zo lang moet duren! Het is nu 5! oktober en zo ik kan zien is het nog lang niet klaar. Een planning van niets!!!
  Hoe lang gaat dit in vredesnaam nog duren???!!!???

 4. Aukje zegt:

  Als er druk gewerkt wordt heb ik geen problemen met omrijden, dat is dan gewoon zo. Maar als er weken lang niets gedaan wordt, dan baal ik er wel erg van, het kost meer tijd en meer brandstof, dus erg on-economisch in deze dure tijd.

 5. Freek zegt:

  Erg handig dat de lantaarnpaal op kruising Dwarswijk / Bremerwei het niet doet trouwens, als je niet oplet rijd je zo de afslag voorbij.

 6. Kurt zegt:

  Dat niet alleen , moet je zien hoeveel extra tijd het kost en brandstof om elke dag over de Bremerweg te rijden. Wie gaat dat compenseren? De Gemeente? Dat denk ik dus echt niet..

  Waardeloze bedoeling…….. of maken ze een speciale inham voor oom agent?Want reken maar dat er flink gecontroleerd gaat worden langs de vaart (60km zone) zodra het zaakje klaar is. Ook al is de N917 officieel geen projectweg meer van de Fryske Diken

 7. Jacob zegt:

  het blijkt de laatste tijd dat er inderdaad niet genoeg gecontroleerd kan worden. 141 op de bremerwei, dus ik stel voor zodra de foarwurkerwei weer open is PERMANENTE radarcontrole.

Geef een reactie