Poll: 3 maanden omrijden door onderhoud aan Foarwurkerwei is veel te lang

115 reacties op de vorige poll. Een grote meerderheid liet blijken blij te zijn met de vlooienmarkt in Bakkeveen.
Een totaal overzicht van de stemmen:

Prima dat er in Bakkeveen een vlooienmarkt is
Ja: 86%
Nee: 12%
Geen mening: 1%

Het ligt voor de hand; deze keer een poll over de herstelwerkzaamheden aan de Foarwurkerwei.

3 maanden omrijden vanwege onderhoud aan Foarwurkerwei is veel te lang.

– Ja
– Nee
– Geen mening.

Je kunt je mening geven door te stemmen! Op de openingspagina van www.bakkeveen.nl staat de poll; in het midden, naast de advertentie.

Stem en kijk vervolgens wat anderen er van vinden.
Onder dit nieuwsitem kun je je mening toelichten.

Geplaatst in: Opmerkelijk

21 reacties op “Poll: 3 maanden omrijden door onderhoud aan Foarwurkerwei is veel te lang

 1. ingrid zegt:

  nu de foarwurkerwei afgesloten is , wordt de Mjumsterwei extra belast.
  Wat ik nu niet begrijp is dat er geen snelheidsbeperkende maatregelen getroffen kunnen worden op de Mjumsterwei.
  Fietsers die naar school of hun werk gaan, worden letterlijk van de weg af gereden door vrachtauto’s, bussen en personen autos.
  Ik heb al de afgelopen 2 jaar bij de gemeente aan de bel getrokken over de donkere weg, waar gewoon 80 gereden mag worden. Er wordt echter niks gedaan.De laatste keer heb ik ook gemeld dat door de afsluiting van de Foarwurkerwei de Mjumsterwei veel drukker en dus nog gevaarlijker zal worden.
  En dit gaat ook nog eens 3 lange , donkere en waarschijnlijk natte maanden duren.
  Op al de wegen rondom bakkeveen gelden snelheidsbeperkingen terwijl daar vaak ook nog fiets of voetpaden naast liggen.
  En ja waar moet je nu zijn om hier aandacht op te vestigen?
  Dan maar een oproep aan iedereen die gebruik maakt van de Mjumsterwei; denk om de kwetsbare fietsers..

 2. Johan zegt:

  Interessant opmerking. Dezelfde opmerking heb ik gemaakt tijdens de voorlichtingsavond over de Mjûmsterwei. Wat als het donker en mistig is en je kunt geen handen voor ogen zien? Het antwoord toen: de max. snelheid gaat terug naar 60 km en de weg krijgt duidelijk gekleurde rijstroken. Autogebruikers gaan hierdoor beter letten op andere verkeersgebruikers. Overal op de hoofdwegen van/naar Bakkeveen zijn gescheiden fietspaden. Je zou misschien even contact kunnen opnemen met de gemeente (Dhr. H. de Glee) voor meer tekst en uitleg hierover. Over de Foarwurkerswei: ik wist niet dat het drie maanden zou gaan duren. Op de gele borden staat van 31 augustus t/m 2 oktober. En volgens mij kan ik toch wel tot tien tellen! Drie maanden zou betekenten t/m 1 december ??? Ik nie begrijp nie.

 3. Johan zegt:

  Ik lees op de website van de provincie dat de werkzaamheden zullen duren t/m 4 december. In het bericht van Jan van Dalen in augustus zou het duren tot medio november. Op de website van de provincie staat verder: ‘De werkzaamheden duren zoveel langer of korter als noodzakelijk is voor het werk.’ Het kan dus korter, maar Bakkeveen kan ook van die kant zijn afgesloten tot aan het eind van het jaar. Kunnen bewoners van Bakkeveen niet meehelpen met de bestrating om het proces te versnellen met Jan als opzichter oftewel slavendrijver? Meeklussen gebeurt namelijk ook met de sportkooi.

 4. ingrid zegt:

  johan ,ik weet niet of jullie dezelfde zijn, maar de 1e Johan;
  Ik heb al een aantal keer met de gemeente gebeld, ik kreeg daar ook deskundig uitleg over. Maar uiteindelijk kwam het er op neer dat ze er mee bezig zijn(?!).
  Ik heb ook gevraagd of strepen en snelheidsbeperking niet op korte termjn mogelijk zouden zijn, maar dat kan schijnbaar op dit soort gebieden niet.
  Maar ik zal je advies op volgen en weer bellen.

 5. Freek zegt:

  Op de borden staat t/m 2 oktober inderdaad, maar dat geld voor dat “wegvak”, de klinkers dus. Volgens mij beginnen ze daarna pas te asfalteren.

  Op de Mjumster Wei wordt inderdaad veel te hard gereden, maar er wordt ook zonder licht gefietst!!!

 6. Johan (1, 2 en 3) zegt:

  Ingrid, dat wordt een hoge telefoonrekening! Ik heb van de gemeente begrepen, dat middenstrepen op de weg automobilisten stimuleert harder en woester te rijden. Verkeerspsychologie? Of verkeerspsychopathie? Nog een tip: een telefoontje wagen naar 3VN/VVN? Klopt wat Freek opmerkt: ik schrok laatst ook van een onverlichte fietser toen ik daar reed. En ik hield me aan de snelheidslimiet. Geloof me op m’n woord, want ik heb bijna blauwe ogen 😉

 7. ingrid zegt:

  ik heb net een mail gestuurd naar het volgende adres.
  [email protected]
  Als er meer mensen denken dat de Mjumsterwei zo niet veilig is kunnen ze dat misschien daar ook melden, wie weet helpt het

 8. Jan zegt:

  Verzoek neergelegd bij onze buurtagent om extra toezicht/controle uit te oefenen op de wegen Mjumsterwei, dwarswijk en bremerwei.

 9. gjt zegt:

  als het tempo niet wordt opgevoerd komt de bestrating dit jaar niet meer klaar

  in de afgelopen anderhalve week slechts één shovel met één man aan het werk
  om de trotoirbanden te lichten.
  de straatmakers hebben denk ik nog een verlengde bouwvak.

  onbegrijpelijk dat dit in deze tijd mogelijk is.
  een aanwonende

 10. Jan van Dalen zegt:

  Jan, bedankt voor de melding dat je de buurtagent hebt ingeschakeld. Dat geeft, naast de melding van o.a. Ingrid, een extra stimulans om het rustig aan te doen op de binnenwegen van de omleidingsroute.
  Dan de planning. De planning was eerst van maart tot en met half juli. Na protest is dit gesplitst. Toen had ik al geen goed gevoel om het maken van planningen door de betrokken ambtenaren. Ze denken blijkbaar alleen maar aan het zoveel mogelijk planningsvrijheid geven aan de aannemer.
  Ze (de planners) moeten leren alle kosten en risico’s mee te tellen, dan zou het planningschema er heel wat strakker uit hebben gezien.
  Tijd om te bellen naar de provincie: Dhr. Boorsma (tel. 058-2925368) of Dhr. Koeleman (tel. 058-2925029).
  Sorry, ik moest dit even kwijt.

 11. Johan (1, 2, 3 en 4) zegt:

  Jan, goed dat je de provincie hebt gebeld en de buurtagent hebt getipt. De snelheid van de werkzaamheden aan de Foarwurkerswei is afhankelijk van de inhoud van de aanbesteding (voor de aannemer). Na het Bakkeveense protest is dit natuurlijk gewijzigd. Maar goed, als ik goed uitreken (april Рmedio juli) kom ik uit op twee en een halve maand. Niet op drie maanden. Of is er twee weken vorst ingecalculeerd in hun berekening? In ik ben erg benieuwd wat de reactie van de VVN Frysl̢n is.

 12. Jan van Dalen zegt:

  Johan (1, 2, 3 en 4), het ligt iets anders. Ik heb nog niet gebeld. Ben ik wel van plan, maar moet nog. Als anderen ook alvast bellen, dan weet men in Leeuwarden dat het serieus is. Van alleen een telefoontje van mij ligt men niet wakker. Ik denk dat Plaatselijk Belang het netwerk met de provinciale burelen maar even moet aanwenden voor invloed……
  Ander punt: de andere Jan heeft de buurtagent getipt.

 13. Johan zegt:

  Ik heb Sipke Boorsma gebeld en ben op bezoek geweest bij de bouwkeet op het parkeerterrein van De Waldsang: het is inderdaad 4 december en de gele borden zullen worden aangepast.

 14. Simon zegt:

  Het is niet alleen extra tijd , maar ook nog eens extra benzine …
  Is per persoon misschien niet zo veel maar al het verkeer een 3 maanden als het geen half jaar is gaat vast wel heel wat geld in zitten ….

  Dus ook nog eens slecht voor het miliue ….

 15. Jan van Dalen zegt:

  Johan, heb je ook actie genomen richting provincie? Je hebt er vast nog wel 1 of meer ingangen. Als er elke dag hard werd gewerkt en het echt niet sneller kon… . Meer kosten en minder veiligheid op de omleidingsroutes. Dit is niet uit te leggen.

 16. Johan zegt:

  Jan, ja, de provincie en de aannemer is het een en ander al gevraagd. Dezelfde vraag is ook eind vorige maand gesteld tijdens de gemeentelijke bijeenkomst in Beetsterzwaag over veiligheid. Niks aan te doen luidt het antwoord. Het lijkt mij meer een aangelegeheid voor een fractie uit de Friese Staten om hierover vragen te stellen. Want de opdrachtgever is de provincie. Er zijn politieke vertegenwoordigers (SP, FNP, VVD) volop in Bakkeveen die je kunt aanschieten. Bovendien staat op het gele bord tegenover de snackbar nog steeds de verouderde aankondiging: t/m 2 okt! Auto’s rijden de Foarwurkerswei op en moeten noodgedwongen omkeren.

 17. Jacob zegt:

  het scheelt tijd en benzine (diesel), dat hangt natuurlijk heel erg af waar je heen moet! ik ben het met iedereen eens, het is heel erg vervelend maar……..Ik mag iedere dag naar Heerenveen rijden voorheen ging ik altijd om 06.20 uur weg en dan was ik 06.50 op het werk. Nu ga ik om 06.20 uur weg en ben ik om 06.50 uur op de zaak (ik rij via Wijnjwoude en dan via de Operhaudmare) dus tijd scheelt het niet…….. en nee ik rij er niet sneller om gewoon 80 en 120.

 18. Freek zegt:

  Het bord bij de snackbar is eind vorige week voorzien van een A4tje met daarop de datum in december. Dat dat inmiddels alweer verregend is, tja…

 19. patrick zegt:

  De route naar Drachten (dagelijks voor mijn werk) is over Frieschepalen een stuk prettiger en voor je gevoel sneller dan via Wijnjewoude. In tijd scheelt het inderdaad niet veel maar het eerste stuk via de Duerswaldmerwei is erg vervelend en zeker als er mensen voor je 40 km gaan rijden. Gezien de littekens op de bomen is inhalen niet aan te raden.

 20. Johan zegt:

  Hmmm, wie zou toch dat A4tje hebben bevestigd aan het gele bord? Het moet dus nodig vervangen worden door een regenbestendig exemplaar. Hoe is eigenlijk de bewegwijzering aan de andere kant van de Foarwurkerwei? Staan daar andere, dezelfde, geen deadlines genoemd?

 21. Freek zegt:

  Als we trouwens https://www.bakkeveen.nl/item/2537/Afsluiting-Foarwurkerwei-tot-medio-november.html bekijken, is te zien dat de afzetting tot 12 november duurt. Fase 1 zou nu afgerond moeten zijn, dat was de genoemde 2 oktober.

Geef een reactie