Meertens Instituut plaatst dialecten/talen online

Vanaf vandaag zijn Nederlandse dialecten te beluisteren op de website van het Meertens Instituut. Dit wetenschappelijk instituut heeft authentieke geluidsopnames gemaakt tussen 1950-1980. Ook Bakkeveen staat bij hen op de kaart:

http://www.meertens.knaw.nl/soundbites/soundbites.php?kloeke=B127p

Maar wie o wie uit Bakkeveen wordt hier geïnterviewd?

Historische Vereniging Bakkeveen is momenteel bezig met het interviewen van oude bewoners over wat zij hebben meegemaakt.

Geplaatst in: Opmerkelijk

6 reacties op “Meertens Instituut plaatst dialecten/talen online

 1. Willem Dolstra zegt:

  Fries is geen dialect, twijfel aan intelligente interviewer.

 2. Luus zegt:

  Ook binnen de Friese TAAL zijn dialecten te onderscheiden. In bv Dokkum wordt anders Fries gesproken dan hier in Bakkeveen. Ook deze mevrouw spreekt geen ABF.Er zijn 119 interviews gehouden in Friesland en er is duidelijk onderscheid.

 3. Johan zegt:

  Het onderzoek is gedaan naar dialecten in heel Nederland. Volgens mij is Fries een taal en een taal binnen een taal een dialect. Het onderzoek van het Meertens Instituut is gericht op de (diversiteit binnen) streektalen en dialecten. Voor de Friese taal moet je bij de Afuk zijn 😉

 4. Jan van Dalen zegt:

  Het interview is door Evert Russchen gehouden met mevr. Geertje Wijkstra-Tienstra. Zij is op 15 september 1896 geboren in Allardsoog. Ze is 91 jaar oud geworden en heeft haar hele leven in Bakkeveen gewoond. Het interview moet, al terugrekenend, in 1973 zijn geweest.

 5. leopold wijdeveld zegt:

  Wat het Fries betreft even dit. I

 6. Jacob zegt:

  Leopold……..ja, en verder?

Geef een reactie