CD presentatie Leap Day in Dundelle

Op vrijdag 18 september a.s. presenteert de progressieve rockgroep Leap Day hun nieuwe cd “Awaking The Muse” in zaal Dúndelle in Bakkeveen.

Het Poolse label OSKAR Records brengt de cd wereldwijd op de markt op 1 september a.s.

De band wil de releaseparty graag ’thuis’ houden. Leap Day heeft twee Bakkeveensters binnen hun gelederen (Koen Roozen en Gert van Engelenburg) en de band repeteert ook in Bakkeveen (de Harmsdobbe). Daarom is voor deze happening voor Bakkeveen gekozen.
Het zal tevens de aftrap zijn van een reeks optredens in binnen- en buitenland, waaronder een plek op een aantal festivals en een ‘mini-tour’ door Polen.

De zaal is open vanaf 20.00 uur.
De entree is € 6,-

Om alvast in de stemming te komen, kan je een kijkje nemen op www.leapday.nl en op www.myspace.com/leapdaymusic
 

Geplaatst in: Dunrock

9 reacties op “CD presentatie Leap Day in Dundelle

 1. Harriëtte van Engelenburg zegt:

  Er is ook een Leap Day Hyve: http://leapday.hyves.nl/
  Alle fans moeten natuurlijk lid worden 🙂

 2. Johan zegt:

  Dzien dobre (= Pools voor ‘goedendag’; dobre dzjin in het Russisch)! Volgens mij is Leap Day ooit in Noordewyn geweest van Omrop Fryslan. Symfonische rock, voor zover ik mij kan herinneren. Is dat hetzelfde als progressieve rock?
  Cool. Jaren 60 en 70 muziek. Back to Genesis, Supertramp, APP, Pink Floyd, etc. ?

 3. Gert zegt:

  Inderdaad Johan, we waren rond de jaarwisseling te gast bij Noardewyn. Symfo is een stroming binnen de progrock. Jaren 70 muziek in een modern jasje zou je kunnen zeggen.
  Als je van Genesis, Camel, Marillion, etc. houdt is dit echt een avond voor jou!
  Wie weet tot de 18e.

 4. gerard zegt:

  Het is gave muziek ,ga zo door wie weet wordt het een hit

 5. Johan zegt:

  Mijn muzikale voorkeur gaat meer uit naar moderne, klassieke en folkloristische muziek uit Rusland. De groep ‘Ljoebe (= verlatiniseerd)’ is razend populair in Rusland heb ik begrepen uit de berichtgeving op internet. Ljoebe zou zelfs bij Poetin de meest favoriete muziekgroep zijn! De naam ‘Ljoebe’ is afkomstig van het Russische woord voor liefde en van de buitenwijk van Moskou een aantal bandleden zijn opgegroeid. Zij spelen moderne muziek met folkloristische elementen en op basis van oude legerliedjes. Op de Russische Wikipedia las ik vandaag, dat hun eerste album dateert uit 1991 en dat zij ook in 2009 nog actief zijn. Het bekendste album is ‘Kombat’ (1995), naar aanleiding van de 50-jarige herdenking dat de tweede wereldoorlog werd beëindigd en de song is gebruikt in een Russische tv-serie ‘Strafbat’. Eén van hun bandleden schijnt dit jaar te zijn omgekomen bij een autoongeluk.
  Kennis van het Russisch en de Russische muziekgeschiedenis is een pre. Ik heb 7 albums van Ljoebe, gekocht in St. Petersburg. Mijn favoriete liedjes: Kombat, Starye druzja, Eto byla byla en Ment. Zie ook:
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D1%8E%D0%B1%D1%8D_%28%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%BF%D0%B0%29
  http://www.youtube.com/watch?v=OLFM8zpZ0AA

 6. Jacob zegt:

  wat heeft het lange verhaal van Johan te maken met bovenstaande artikel, zo kan ik ook wel melden dat mijn voorkeur meer uitgaat naar keltische muziek. waar blijven we dan.

 7. Johan zegt:

  Jacob, jammer dat je het verband niet hebt ontdekt. De reactie gaat over muziek en diverse muziekstijlen (uit het verleden). Symfonische rock komt uit de vorige eeuw. Leap Day steekt het in een nieuw jasje, aldus Gert. Ljoebe, uit Rusland, doet precies hetzelfde: folkloristische muziek en traditionele soldatenliedjes in een modern jasje. Dit is de overeenkomst tussen de twee. Vermoedelijk doet men precies hetzelfde met Keltische muziek. Maar om het verband aan te tonen heb ik proberen uit te leggen wie/wat Ljoebe is, want ik denk dat deze groep onbekend is in Friesland. Helaas zijn er geen westerse websites die informatie bieden over Ljoebe. Anders had de bijdrage kunnen volstaan met een simpele doorverwijzing. Veel belangrijker is: hoewel smaken kunnen verschillen, kom je naar de CD-presentatie van Leap Day a.s. vrijdag?

 8. Jacob zegt:

  oke, wordt het een stuk duidelijker van, ben van plan om naar de presentatie te komen

 9. Harriëtte van Engelenburg zegt:

  MANNEN VAN HARTE GEFELICTEERD MET DE RECENSIE VAN PROGWERELD! En natuurlijk ook met de andere (niet onbelangrijke) positieve recensies.

  http://www.progwereld.org/cms/recensies/album/leap-day-awaking-the-muse/

  Leap Day is een nieuw geformeerde Nederlandse band met leden van Nice Beaver, Trion, Flamborough Head, King Eider en Pink Floyd Project in de gelederen. Dat is echt een heleboel vakmanschap en kwaliteit in één band. En gelukkig komt dat ook volledig uit de verf, want dit is een dijk van een album geworden.

  Wat meteen opvalt is het harmonieuze geheel. De nummers zijn erg evenwichtig en volwassen en nergens is er sprake van egotripperij. Alles in het teken van het nummer. En dat is knap wanneer je mensen van verschillende bands, met ongetwijfeld sterke meningen en smaken, samen muziek laat maken. Daarbij heeft de band ook nog eens twee toetsenisten, maar ook dat pakt geweldig goed uit.

  De muziek van Leap Day doet me sterk aan die van het Duitse Martigan denken. Niet in de minste plaats omdat de stem van Jos Harteveld sterk aan die van Kai Marckwordt van Martigan doet denken. Maar ook de composities doen aan deze band denken. Maar ook Arena, Camel en Grand Stand komen bij mij in gedachten wanneer ik naar dit album luister.

  Alle nummers zijn ontzettend goed uitgewerkt. De melodieën zijn stuk voor stuk sterk en vooral de instrumentale passages zijn om je vingers bij af te likken! Ook de tempowisselingen zijn goed uitgewerkt en komen nergens geforceerd over. De twee toetsenisten staan overduidelijk hun mannetje en sololeren niet alleen regelmatig het dak eraf, maar zijn ook op de achtergrond goed aanwezig. Het is jammer dat bassist Peter Stel een beetje weggedrukt wordt in de mix. Persoonlijk vind ik hem een van de beste bassisten van Nederland en dan is het jammer als zijn spel wat weggestopt zit.

  Zanger Jos Harteveld doet het uitstekend en blijft moeiteloos overeind. Hier een daar moet hij alle zeilen bijzetten en komt hij wat geforceerd over, maar over het geheel doet hij het erg goed. Absolute smaakmaker is toch echt gitarist Eddie Mulder. Mensen kinderen, wat is hij goed! Zijn spel wordt steeds maar beter. Collega Hans Ravensbergen noemde hem al de Nederlandse Andy Latimer/ Steve Hackett en ik kan daar alleen maar volmondig mee instemmen. Zijn solo’s zijn stuk voor stuk geweldig.

  Dit is symfonische rock zoals velen het zullen waarderen. Deze band verdient een groot publiek en een hoge notering in de Wereldse Tien. Laten we hopen dat Leap Day nog lang zal bestaan en albums van dit soort kwaliteit zal blijven uitbrengen. Ik zeg dus “vooral doorgaan”!

  Maarten Goossensen

Geef een reactie