Provincie Fryslan: wegwerkzaamheden Foarwurkerswei

Samenvatting informatiebrief van de provincie

De gemeente heeft in maart en april groot onderhoud gepleegd op de Foarwurkerswei (N917). Op het deel tussen de bebouwde komgrens en kruispunt Foarwurk dienen nog werkzaamheden te worden uitgevoerd en valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie. Er is besloten vanaf 31 augustus te starten met:

  • het herstraten van de klinkerweg
  • het aanbrengen van en betonnen kantopsluiting
  • het frezen van asfalt, en
  • het aanbrengen van asfalt

Omwonenden van de Foarwurkerswei worden tijdig op de hoogte gesteld door de uitvoerder van de aannemer of door de opzichter van de provincie.

Tijdens de werkzaamheden zullen omleidingsroutes worden ingesteld. (Brom)fietsers kunnen gebruik maken van de Weverswal en het fietspad aan de oostzijde van de Bakkeveense Feart. Ook de bus zal rijden via een aangepaste route. De haltes bij camping De Waldsang en nabij de kruising met de Duerswaldmerswei worden tijdelijk opgeheven: op de Mjumsterwei wordt nabij de kruising met de Tsjerkewal een tijdelijke halte geplaatst.

Hoe lang de werkzaamheden zullen duren is moeilijk aan te geven; dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. In ieder geval duurt het minimaal 10 weken. Mocht er meer duidelijkheid zijn over de duur van de stremming, dan komt dit in een nieuwsbericht op deze website te staan.

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de provincie, bij Dhr. Boorsma (tel. 058-2925368) of Dhr. Koeleman (tel. 058-2925029).

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

Geef een reactie